Articles filtrats per data: Dijous, 26 Gener 2012
L’Ajuntament de Mollerussa portarà a l’aprovació del Ple que se celebrarà aquest vespre la modificació de l’ordenança que regula el mercat setmanal del dimecres amb l’objectiu d’ordenar amb més rigor l’activitat que hi duen a terme les 168 parades que actualment hi treballen, segons l’alcalde Marc Solsona. La modificació proposa obligar a tots els propietaris de les parades a tenir visible la targeta que els acredita per dur a terme la venda ambulant en aquest mercat i s’estipula una sanció de 10 euros per aquells que no ho facin ja que fins ara únicament se’ls amonestava verbalment. Així mateix, estipula que si un propietari deixa d’abonar dos mesos pot ser expulsat del mercat i deixar el lloc als paradistes que estan en llista d’espera.
Publicat a Mollerussa
L'Ajuntament de Tàrrega ha tramitat les tres primeres denúncies per incompliment de l’ordenança municipal de tinença d’animals domèstics des que s’avisà el novembre passat de la recuperació del seu règim sancionador. En concret, la Policia Local ha sancionat tres propietaris de gossos per dur els animals a la via pública sense lligar amb una corretja o una cadena. Les infraccions s’han comès durant aquest mes de gener i suposaran multes d’entre 30 i 60 euros.
L’Ajuntament de Balaguer ha arribat a un acord amb l’empresa exhibidora Circuit Urgellenc SA per recuperar les sessions periòdiques de cinema comercial a Balaguer, que començaran aquest febrer. Tot i que es tracta d’una prova pilot, aquesta iniciativa suposa recuperar les sessions de cinema després que l’any 2004 tanqués l’última sala de cinema de la ciutat. L'Ajuntament cedirà la sala, el Teatre Municipal, i l'empresa exhibidora es farà càrrec de la resta de despeses. La primera pel·lícula Sherlock Holmes 2. Juego de sombras es projectarà el proper 5 de febrer al Teatre Municipal a partir de les 8 del vespre.
Balaguer celebrarà enguany el Carnaval una setmana més tard, és a dir, es farà el dissabte 25 de febrer enlloc del 18 de febrer, data habitual de celebració d’aquesta festa, segons marca el calendari. El motiu és intentar reduir al màxim la despesa d’aquesta celebració sense que això afecti ni a la qualitat ni a la quantitat d’actes que s’organitzen. Aquest canvi, a més a més, permetrà atreure grups de gent d’altres poblacions on el Carnaval es celebra una setmana abans per tal de fer encara més gran la rua.
L’església de Santa Maria de Guissona va acollir diumenge el Certamen Literari en Honor a la Mare de Déu del Claustre, organitzat per la parròquia d’aquesta localitat de la Segarra. L’acte va comptar la presència dels premiats en els jocs florals que organitza cada any l’Acadèmia Mariana de Lleida, que aquest any estaven dedicats precisament a la Mare de Déu del Claustre de Guissona.
Uns 400 alumnes de 4t d’ESO i 1r de Batxillerat de cinc centres educatius de Tàrrega van assistir dimarts a l’estrena del muntatge audiovisual, titulat Road Show, sobre seguretat vial que va oferir la Fundació Mutual de Conductors amb la col·laboració de la Regidoria d’Acció Social de la capital de l’Urgell. Amb un to realista, es van alternar imatges reals i recreades d’accidents de circulació amb testimonis verídics damunt de l’escenari:.
Tàrrega comptarà el proper mes de febrer amb un nou servei de ludoteca municipal. Sota el nom d’El Raconet, l’Ajuntament oferirà un espai educatiu i lúdic per a les famlies amb nens i nenes de 3 a 10 anys. El Raconet obrirà les seves portes els diumenges de febrer a maig, de 5 de la tarda a 8 del vespre, al Centre d’Entitats. Pares, mares, avis i germans compartiran activitats amb els nens de la mà de dos monitores especialitzades.
Fira de Mollerussa aposta per professionalitzar i desestacionalitzar els set certàmens que celebrarà enguany. En el marc de la presentació del calendari firal del 2012, l’alcalde i president de Fira de Mollerussa, Marc Solsona, va destacar que "el nostre objectiu és que les fires perdurin més enllà dels dies d’exposició directa”. Solsona va afegir que "organitzarem trobades per tal de debatre la situació en què es troben els sectors així com per saber les previsions de futur”. Aquest nou objectiu es podrà començar a palpar en el marc de la 140a. Fira de Sant Josep, que se celebrarà entre el 17 i el 19 de març.
Les Borges Blanques va clausurar diumenge la 15a. edició de la Fira de l’Oli amb rècord de visitants, 65.000 persones segons els organitzadors. Una elevada afluència de públic que va contrastar amb un descens de gairebé un 10% en les vendes d’oli respecte al 2011, amb uns 50.000 litres. El Patronat de la Fira va valorar positivament aquests resultats, sobretot en un any de dificultats econòmiques.
El servei de transport de viatgers a la demanda que ofereix el Consell Comarcal del Pallars Jussà, gràcies a les aportacions del departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, ha crescut més d’un 32% en els darrers 4 anys la qual cosa suposa la consolidació d’aquest servei que utilitzen majoritàriament persones grans que viuen en nuclis aïllats de població. El transport a la demanda del Jussà ha tancat el 2011 amb un total de 3.464 passatgers, una xifra que en els darrers anys ha sofert un increment sostingut. Aquest servei compta amb 15 línies que cobreixen un total de 73 nuclis que no disposen de transport regular de viatgers.