Articles filtrats per data: Dilluns, 15 Setembre 2014

La 28a edició de la Cursa de la Diada de Térmens va ser dijous passat un èxit a tots els nivells, amb 350 atletes prenent els carrers, una excel·lent organització a càrrec de Feetback Running i de l’Ajuntament i una magnífica climatologia, fet que va propiciar un molt bon ambient.

La tercera cita de la Lliga Ponent després de l’aturada de les vacances es va disputar sobre una distància única de 10 quilòmetres. La prova de Térmens, tota una ’veterana’ amb 28 anys d’història, va avançar 30 minuts l’hora de les sortides respecte a l’horari habitual per facilitar als atletes participants la presència a la "V" organitzada per l’ANC i Òmnium per la tarda.

Pel que fa a les classificacions, en l’apartat masculí el vencedor fou Roger Sans, de la Joventut Atlètica d’Arbeca, que amb un temps de 33.37 no va donar opció al vigent campió de la Lliga Ponent, Alexandre Tàssies, del CE Linyola, que va ser segon, ni tampoc a tot un clàssic com és Àngel Vidal, del CE Querol, tercer amb 35.51.

En dones, la més ràpida fou Mireia Sosa, del Feetback Térmens, que va donar una alegria a la parròquia local amb un triomf indiscutible gràcies a un crono de 39.25, molt superior al de les seves màximes rivals, que van ser una altra habitual dels podis, Núria Ribalta (AA Xafatolls), segona amb 40.22, i l’actual campiona femenina de la Lliga Ponent, Rosamari Carulla (La Guineu), tercera amb 40.56.

També es va celebrar la 12a Caminada Nòrdic Walking, amb opció entre un recorregut de 5 i un altre de 10 kilòmetres, i Curses Infantils, que van tenir com a guanyadors Roger Estradé (JA Arbeca) i Núria Tilló (JA Arbeca), en els 2.400 metres, i Adrià Cambero (AA Xafatolls) i Júlia Díaz (AA Xafatolls), en els 800 metres.

Hi va haver punts d’avituallament en els quilòmetres 3 i 7 aproximadament, així com serveis de dutxa i piscina gratuïta per als atletes. El cronometratge d’arribada a les curses competitives es va fer mitjançant xip groc de l’empresa Iter5. Tots els participants van rebre l’esmorzar, i aquells atletes que van acabar la cursa de 10 km van rebre un obsequi de la cursa -marca Tuga Active Wear- per recompensar el seu esforç com a finisher. Un euro de cada inscripció de la Cursa es va destinar a la lluita contra malalties infantils.

Les properes curses de la Lliga Ponent es disputaran el 21 de setembre i seran la Cursa de la Vaca de Vallfogona i la Cursa Donem Sang de Bellpuig.