Articles filtrats per data: Dijous, 01 Febrer 2018

La Temporada de Teatre 2017-2018 de Tàrrega presenta aquest dissabte 3 de febrer la sàtira política L'electe, protagonitzada per Roger Coma i Abel Folk. La cita serà a les 9 de la nit al Teatre Ateneu. Aquesta proposta clou l’actual cicle escènic organitzat per la Regidoria de Cultura, amb 9 muntatges en cartell des del passat octubre. Dirigida per Jordi Casanovas, la comèdia dramàtica L'electe se centra en un enginyós cara a cara entre un jove president de govern i el seu psicòleg, segons un text escrit pel dramaturg -i també actor- Ramon Madaula. Preu: 20 euros.

 

L’argument

Un jove polític acaba de ser escollit president. En poques hores ha de pronunciar el seu discurs d’investidura però, cada vegada que l’assaja, un terrible tic deforma la seva cara. El psiquiatra té unes poques hores per resoldre aquest aparent trastorn i evitar que el president electe faci un ridícul espantós en la seva primera compareixença. La peça teatral es converteix així en una batalla entre el president i el psiquiatra. Què amaga cadascú? Quines són les veritables intencions d’un i altre? Quins fets de la nostra vida marquen el nostre futur i, sobretot, la nostra vocació? Política contra ciència, consciència contra aparença, poder contra poder.

 

Excepcional duet protagonista

A banda d’un text mordaç, L'electe sobresurt pel seu duet protagonista, encarnat pels coneguts actors Roger Coma i Abel Folk. Tots dos són rostres habituals del teatre i a la televisió. Roger Coma és actor, director i escriptor català, conegut pel seu paper de professor de la postguerra a la producció televisiva Les veus de Pamano. Destaca també la seva participació en moltes sèries d’èxit d’audiència com Porca misèria, Jet Lag o El comisario. Per la seva part, Abel Folk és actor de cinema, televisió i doblador (és la veu habitual de Pierce Brosnan). A més de reconeguts muntatges teatrals, ha participat en sèries tant conegudes com Ventdelplà o La Embajada.

 

 

Publicat a Tàrrega

L'Ajuntament de Tàrrega ha cedit un local de titularitat municipal a l’Associació de Paraplègics i Discapacitats Físics de Lleida (ASPID) amb la finalitat que aquesta entitat sense ànim de lucre disposi d’oficina pròpia a la capital de l’Urgell. Es tracta d’un local de planta baixa, de 60 metres quadrats de superfície, que forma part de l’edifici polivalent conegut com Espai MerCAT, amb accés des de l’estació d’autobusos. Mitjançant aquesta cessió, amb caràcter gratuït, el consistori vol ajudar a potenciar els programes d’inserció sòcio-laboral de persones amb disminució o vulnerabilitat social que desenvolupa ASPID al territori.

L’Espai MerCAT de Tàrrega és un equipament multifuncional que alberga altres entitats i serveis a més de ser escenari de fires, concerts i altres esdeveniments. Actualment, el local on s’instal·larà ASPID es troba desocupat i sense previsió d’utilització per part de l’Ajuntament de Tàrrega. ASPID projecta dur a terme obres d’adequació a la seva seu a la capital de l’Urgell, que s’equiparà amb aules i despatxos d’atenció presencial al servei dels seus usuaris.

La signatura del conveni i el lliurament de claus del local s’han fet efectius al consistori de Tàrrega mitjançant l’alcaldessa Rosa Maria Perelló i la presidenta d’ASPID, Bibiana Bendicho. A l’acte han estat acompanyades pel regidor de Polítiques de la Ciutadania, Jaume Folguera; i el gerent d’ASPID, Óscar Tejedor. Perelló ha posat de relleu la significa tasca que ASPID desenvolupa per evitar l’exclusió social de col·lectius vulnerables integrant-los en el mercat de treball. Per la seva part, Bendicho ha subratllat la bona entesa entre l’entitat i el consistori, fet que ja s’ha traduït en altres accions com cursos de formació o la cessió del servei d’atenció al públic en espais culturals municipals.

Publicat a Tàrrega