Articles filtrats per data: Dijous, 29 Maig 2014

El Centre Cultural de Tàrrega oferirà el proper diumenge dia 8 de juny l'obra de teatre musical Nachthexen, les Bruixes de la Nit' que interpretarà la jove companyia Teatre Nòmada de Lleida formada per alumnes de l'Aula de Teatre de la capital del Segrià. Es tracta d'un musical, escrit i dirigit per Gabriel Solans i Ares Piqué, basat en la història real del regiment 588 de bombardeig nocturn de l’exèrcit rus, conegut com “les Bruixes de la Nit”, un grup de dones que van resistir la invasió nazi durant la Segona Guerra Mundial, lluitant amb els seus avions.

L'entrada a l'obra, que es podrà veure a les 7 de la tarda al Teatre Ateneu, serà gratuïta per als socis del Centre Cultural mentre que la resta d'espectadors hauran de pagar 5 euros.

Val a dir que Nachthexen, les Bruixes de la Nit va ser estrenada al novembre de l'any passat en el marc de la Mostra de Teatre de Lleida i ja s'ha representat en diverses localitats de la demarcació on en general ha tingut molt bona acceptació. 

 

Publicat a Tàrrega

La Regidoria de Serveis Municipals de Tàrrega durà a terme la setmana vinent una intervenció de millora de l’accessibilitat en un dels punts més transitats a peu de la ciutat. Es tracta de la connexió entre el carrer del Carme i la plaça Major, on es construirà una plataforma que unificarà la calçada i les voreres, eliminant les barreres arquitectòniques presents en aquesta intersecció. Els treballs es duran a terme des de la tarda del dilluns 2 de juny, un cop finalitzat el mercat setmanal, i es perllongaran durant quatre dies. S’actuarà en 20 metres quadrats de via pública.

En concret, a la plaça Major s’elevarà el ferm de la calçada al nivell de les voreres mitjançant una plataforma de 3,6 metres lineals, la qual culminarà amb un baixador d’1,2 metres lineals. El paviment serà de llambordes, a l’igual que a la resta de la plaça. Amb aquesta intervenció es facilitarà la circulació a persones amb mobilitat reduïda o que duguin cotxets de nadó. Les obres obligaran a tallar en aquest indret el pas de vianants i de vehicles dels residents i de càrrega i descàrrega. Val a dir que el carrer del Carme és d’ús exclusiu per a vianants fent excepció als vehicles esmentats. L’Ajuntament de Tàrrega demana disculpes per les molèsties que es puguin generar i prega de circular per rutes alternatives, amb accessos des de la plaça dels Àlbers, el carrer de Santa Anna, el carrer de Sant Antoni Maria Claret o la plaça del Carme.

Publicat a Tàrrega