Articles filtrats per data: Dimarts, 18 Juny 2013

Mollerussa tornarà a rebre un any més el proper diumenge 23 la Flama del Canigó portada directament des del cim de la muntanya pels atletes de l’Associació Atlètica Xafatolls per tal de celebrar la festivitat de Sant Joan. L’arribada de la flama a la plaça de l’Ajuntament  es preveu cap a un quart de 9 del vespre i des d’allí atletes procedents d’una dotzena de  localitats del Pla d’Urgell i comarques properes aniran a buscar, com marca la tradició, la  flama al pebeter instal·lat al centre de la plaça per encendre les respectives foguers a les seves poblacions.

D’altra banda, la Colla dels 50 organitzarà enguany, amb la col·laboració de l’Ajuntament, una revetlla popular a l’esplanada del darrera del Pavelló Firal. La festa, que estarà amenitzada per la música d’un DJ, començarà a les 11 de la nit. 
Així mateix, l’Ajuntament fa una crida al civisme en la celebració de la Revetlla de Sant Joan per tal de vetllar per la seguretat del veïns amb l’ús responsable dels petards. També recorda que tots els veïns que tinguin la intenció de fer una foguera per tal de celebrar la revetlla han de demanar el corresponent permís a la Policia Local.
Publicat a Mollerussa

La Biblioteca Comarcal Jaume Vila ja disposa d’un compte a Spotify per tal que els seus usuaris tinguin accés a una major diversitat de continguts musicals que els permetin ampliar coneixements i alhora gaudir de la música, segons ha explicat aquest matí l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, el qual ha indicat que es tracta d’utilitzar les noves tecnologies per tal de posar a l’abast dels usuaris més continguts sense fer grans inversions. La biblioteca s’encarregarà de configurar l’oferta a la qual podran accedir els usuaris a través del que es coneix com a playlist, unes llistes que inclouen cançons individuals o àlbums sencers i que es poden escoltar en qualsevol lloc sense ocupar espai ni a l’ordinador ni al mòbil.

Aquestes llistes de continguts seran elaborats per la mateixa biblioteca que lligarà la col·lecció que es pot consultar presencialment a l’equipament amb una col·lecció virtual seleccionada. Així, la biblioteca configurarà playlist, entre altres, d’efemèrides, temàtiques, d’esdeveniments musicals de Mollerussa, d’activitats concretes que es facin a la biblioteca però sobretot potenciarà especialment la música que tingui algun lligam específic amb Mollerussa així com també els músics locals. Així mateix, també té previst generar llistes concretes a proposta dels usuaris. El compte es pot consultar per aquelles persones que tinguin Spotify a http://open.spotify.com/user/1181252205

D’altra banda, la biblioteca ja ha penjat a https://www.facebook.com/mollerussamunicipilector  i a http://biblioinfantil.mollerussa.cat/recomanacions.html el llistat de les lectures recomanades per aquest estiu dins del programa d’estímul de la lectura Mollerussa Municipi Lector. Els llibres estan distribuïts per grups d’edat i també es podran consultar a través del blogon aniran apareixen de forma individual. 

 

 

Publicat a Mollerussa

L’Associació Turística del Pla d’Urgell, formada per empresaris turístics, entitats i administracions, s’ha creat per a promocionar el Pla d’Urgell com a destinació turística per tal de captar més visitants i crear riquesa en el territori, on el turisme encara és incipient. L’entitat vol ser un espai comú i unir esforços entre els negocis turístics a l’hora d’emprendre accions de difusió, promoció i creació d’una oferta atractiva i vinculada al patrimoni natural, històric i cultural de la comarca.
L’Associació Turística del Pla d’Urgell ha iniciat una campanya entre els més de 100 negocis vinculats al turisme que hi ha a la comarca per donar-se a conèixer i créixer en nombre de socis. Poden formar part de l’associació hostalers, restauradors, artesans, productors agroalimentaris, propietaris de negocis de serveis (transport, comerç...) i entitats que treballin per a la promoció del territori. L’Associació neix amb una voluntat transversal i oberta, segons el president de l’Associació i propietari del Centre Eqüestre Lliri Blau, Antoni Vallés. Vallés ha fet una crida a totes les persones que puguin estar interessades a formar de l’associació perquè “com més serem, més força tindrem i més capacitat d’obrir-nos al mercat potencial”. De la seva banda, el president del Patronat de Turisme de la comarca del Pla d’Urgell, Francesc Fabregat, ha incidit en la riquesa natural, cultural, gastronòmica i en tota l’oferta que hi ha per als visitants: “Una oferta que a vegades ni nosaltres mateixos coneixem i, per això, potser no sabem valorar ni explicar”.
La nova associació es planteja com a objectiu reforçar aquells elements que identifiquen els plaurgellencs, potenciar-los i fer-los visibles. “L’associació, com a punt de trobada, ha de servir perquè ens puguem conèixer i, així, oferir un millor servei als visitants. Els hem de poder donar més activitats i opcions perquè es quedin i vulguin tornar”, ha explicat Vallés. La primera acció de l’associació serà organitzar una ruta per la comarca perquè tots els empresaris coneguin de prop el patrimoni i recursos que hi ha, siguin o no del seu poble, i així poder oferir un producte turístic més complet.
L’Associació es presenta amb el lema “Busca l’interior, busca Pla d’Urgell”, per a fer una crida a totes aquelles persones que vulguin conèixer un territori accessible, amb encant i que els permetrà recuperar la tranquil·litat, la recerca de l’interior, i alhora oferirà diverses possibilitats de lleure i culturals, tot a l’interior de les Terres de Lleida.
L’Associació Turística del Pla d’Urgell s’ha constituït aquest mes de maig i compta amb una vintena d’associats, de moment. Tota la seva activitat i novetats es podran seguir a través d’Internet, a l’adreça buscalinterior.blogspot.com.

Publicat a Mollerussa

Un estudiant de 4t d’ESO de l’Institut Terres de Ponent de Mollerussa, Marc Tricas Perramon, viatjarà aquest estiu a Boston i a Oxford per estudiar matemàtiques a través d’un programa intensiu, Promys, que promou The Clay Mathematics Institute (Cambridge MA) per a joves promeses en aquesta matèria. El jove, que ha obtingut una beca que únicament s’ha atorgat a 12 joves europeus per poder gaudir d’aquest aprenentatge específic, ha estat rebut per l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, el qual va voler conèixer de primera mà el projecte en el que participarà el jove mollerussenc.
L’estada comença el 30 de juny a la Universitat de Boston on hi serà fins el 10 d’agost per després viatjar fins a la Universitat d’Oxford on assistirà a diferents classes magistrals durant una altra setmana. Marc Tricas, que va haver de resoldre 10 problemes matemàtics argumentats en anglès per poder guanyar aquesta beca, ja va participar quan cursava 1r i 2n d’ESO en un programa d’estímul del talent matemàtic que es duia a terme a la UB amb l’objectiu de preparar-se per poder assolir aquesta beca que li permetrà ampliar els seus coneixements matemàtiques amb joves de la seva edat i amb professors d’algunes de les universitats més prestigioses del món.Un mollerussenc, becat per estudiar matemàtiques a Boston i Oxfort aquest estiu

Publicat a Mollerussa

El director general de Joventut del Departament de Benestar Social i Família, Toni Reig, va inaugurar el passat 15 de juny l’Oficina Jove del Pla d’Urgell acompanyat de l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona; del president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, Francesc Fabregat, i de la regidora de Joventut de l’Ajuntament, Imma Casanella, entre d’altres,
Solsona va destacar l’àmbit d’actuació supramunicipal de l’equipament que neix amb la voluntat de ser un element integrador de les polítiques de joventut, però sobretot “com un punt de trobada i d’informació per al jovent”. En aquest sentit, va dir que l’oficina “tindrà l’adjectiu que els joves vulguin“ i va insistir en què cal treballar amb la ment oberta per adaptar-se a les necessitats dels seus usuaris. També va voler destacar el paper que tindrà aquest nou equipament dins el barri on està ubicat perquè generarà un flux de gent que l’ajudarà a transformar i per això ha animat als veïns a fer-se’l seu.
Per la seva part, el director general de Joventut va explicar que es tracta del sisè equipament d’aquest tipus que s’inaugura a Lleida  i que la voluntat del departament és que a partir del 2015 totes les capitals de comarca comptin amb una Oficina Jove. Reig va destacar la funció de proximitat que té aquest equipament i també la seva utilitat sobretot quan la xarxa estigui ja del tot completada.  
També el president del Consell Comarcal va destacar la tasca positiva que es pot dur a terme des de l’Oficina Jove i va indicar que amb la tasca que es duu a terme des del Consell s’acabarà de cobrir tot el ventall de necessitats en polítiques de joventut. També va fer especial incís en el fet que els horaris de l’oficina, de dilluns a divendres de 4 a 8 de la tarda i els dissabtes de 10 del matí a 1 del migdia, encaixaran perfectament amb la predisposició del jovent.
El nou equipament, que fa tres mesos va iniciar la seva activitat interna, agrupa en un sol espai diferents serveis públics per a joves del Pla d’Urgell. L’oficina està ubicada al carrer Grup la Forestal d’Urgell, a l’antic bar de l’estació d’autobusos que ha estat reformat per poder disposar d’una planta de 100 m2 dividida en tres sales, un despatx i serveis independents.
L’equipament, l’obertura del qual ha estat possible gràcies a un conveni de col·laboració entre el Departament de Benestar Social i Família i l’Ajuntament de Mollerussa, ofereix servei als 6.699 joves de la comarca (el 19,1% del total de la població) per abordar qualsevol dels temes que afecten a la seva emancipació. Entre d’altres, ofereix serveis d’informació, orientació i assessorament sobre habitatge, educació, emprenedoria i autoocupació, formació per a la recerca de feina, així com serveis de dinamització i participació juvenil. L’oficina compta amb  una tècnica de joventut i, segons la demanda, amb l’assistència puntual d’especialistes en diferents matèries.

Publicat a Mollerussa