Articles filtrats per data: Diumenge, 19 Maig 2019
  • Biografia

Mireia Brandon Trepat, tinc 41 anys, estic Llicenciada en Filologia Hispànica, Màster de Formació de Professors de Català per a Persones Adultes i Postgrau de Gestió Cultural. Actualment treballo en la producció musical.

Els meus antecedents polítics es troben en l’activisme de carrer, sobretot en l’àmbit cerverí, participant activament des de fa molts anys al teixit associatiu de Cervera, ja sigui a entitats socials i culturals. En la política institucional vaig concórrer com a número 2 en les anteriors eleccions municipals i em vaig quedar a 9 vots per a entrar com a regidora per la CUP-PA.

 

  • Quin és el seu lema de campanya?

Durant la passada legislatura hem demostrat que es pot fer diferent. Amb un sol regidor, i a l’oposició, hem pogut introduir noves dinàmiques més participatives, menys personalistes i hem estat capaços de plantejar polítiques alternatives a l’acció de govern, reals, aplicables i transformadores. En aquestes eleccions, volem fer un pas més i encoratgem a la ciutadania amb el “Fem-ho possible”’. Fem possible que governi un projecte col·lectiu que posi la vida i la cura de les persones al centre de l’acció política de la Paeria.

 

  • Projecte estrella?

En aquesta legislatura, ens presentem amb el mateix esperit i les mateixes reivindicacions de fa quatre anys: obrir l’Ajuntament a la ciutadania. En aquesta mateixa línia, estudiarem la manera de començar a aplicar pressupostos participatius a la Paeria.

 

  • Quines polítiques vol prioritzar?

Com a formació política clarament municipalista, creiem fermament que des dels ajuntaments és des d’on es transforma una societat. Són les institucions més properes a la ciutadania i, per tant, han d’estar a l’altura defensant els drets fonamentals de la ciutadania, alhora que es posa la vida al centre, que es garanteixen vides dignes pel conjunt de la ciutadania. Apostem perquè la Cultura, la Participació, la Igualtat i el Medi Ambient siguin els eixos centrals de l’acció de govern, i es treballin de manera transversal.

 

  • Per què es presenta?

Com a CUP Cervera, hem decidit tornar-nos a presentar a les eleccions municipals perquè ens estimem Cervera i perquè volem seguir demostrant que és possible fer política de forma diferent: col·lectivament, des del carrer i sense privilegis. Per altra banda, perquè creiem que és des dels municipis des d’on es comença a transformar la societat i des d’on hem de construir la república catalana.

 

  • Com voldria que fos Cervera en un futur?

Inclusiva, feminista i participativa.

 

  • Tres coses que consideri que s’estan fent bé a la ciutat i tres coses que cal millorar?

Fent balanç de la gestió de l’anterior equip de govern, creiem que són positius els importants canvis urbanístics que han realitzat amb les noves zones per a vianants del centre de Cervera, i també el posicionament compromès amb el procés i el referèndum.

Per contra, considerem que ha estat un govern molt “presidencialista” i que ha fet accions de cara a la galeria, sovint sense una veritable planificació sinó més aviat com un efecte acció-reacció.

Publicat a Cervera