Articles filtrats per data: Dimecres, 04 Març 2015

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha visitat avui Tàrrega per anunciar un conjunt de significatives inversions de l’ens provincial al municipi. Acompanyat de l’alcaldessa Rosa Maria Perelló, de diferents regidors del consistori i dels diputats Josefina Bernades i Antoni Villas, Reñé ha iniciat el seu periple a la Residència de la Gent Gran Sant Antoni, on es destinarà una subvenció de 150.000 euros per instal·lar un segon ascensor a l’edifici. Es millorarà així notablement la mobilitat de la setantena de residents del centre.


El voral de la carretera del Talladell es transformarà en un passeig per a vianants

Posteriorment, Reñé s’ha traslladat a la carretera que uneix Tàrrega i El Talladell, poble del terme constituït com a Entitat Municipal Descentralitzada (EMD). Aquí s’ha anunciat l’habilitació d’un passeig natural al llarg dels prop de 2 quilòmetres del vial, transformant el voral nord en un carril de pas no motoritzat, segur i saludable. El projecte, que inclourà una barana protectora de seguretat, estima una inversió de 159.537 euros.

 

Vehicle de transport isotèrmic per al banc d’aliments

Una inversió de la Diputació de Lleida ja materialitzada és el primer vehicle de transport isotèrmic del Magatzem d’Aliments Solidaris de Tàrrega. L’ens provincial ha concedit una subvenció en aquest sentit a Creu Roja, entitat que cogestiona el banc d’aliments municipal. També s’ha incorporat una aplicació informàtica dissenyada específicament per a les prestacions d’aquest servei social. És el programa pioner eQuàliment, que permet fer un seguiment de tot el procés des de la inscripció dels beneficiaris per part dels Serveis Socials fins als repartiments dels lots d’aliments. En total, la Diputació de Lleida ha destinat 25.000 euros al Magatzem d'Aliments Solidaris de Tàrrega, el qual atén 130 famílies cada mes.“El suport dels voluntaris, comerços, particulars i del Banc dels Aliments fa possible que les persones que més ho necessiten puguin rebre els aliments bàsics en aquests moments de dificultats econòmiques”, ha indicat Reñé.

 

Ampliació del viver d’empreses de Tàrrega

La visita ha finalitzat al Centre d’Empreses Innovadores (CEI), equipament que ja registra plena ocupació i que el consistori ampliarà enguany amb un pressupost de 580.000 euros. El projecte es finançarà mitjançant ajuts del programa FEDER de la Unió Europea, la Diputació de Lleida i l’Ajuntament de Tàrrega. L’ampliació es durà a terme a la nau 19 del complex de Cal Trepat, espai de 400 metres quadrats situat al costat de l’actual CEI on s’habilitaran 5 nous mòduls. Reñé ha tingut ocasió de conversar amb empreses ja allotjades al viver, el qual forma part de la xarxa CEEILleida impulsada per la Diputació amb un total de 16 centres arreu del territori.

Publicat a Tàrrega
Dimecres, 04 Març 2015 14:48

Nou atropellament al centre de Tàrrega

Una dona, veïna de Tàrrega i de 55 anys, ha resultat ferida lleu aquest dimecres al migdia després de ser atropellada a la plaça del Carme de Tàrrega. La dona, de nacionalitat romanesa, ha estat traslladada a l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida. Els fets han tingut lloc cap a les 13:20 hores quan el conductor s'incorporava al tram urbà de la C-14 des del carrer Mestre Güell i per causes que es desconeixen ha atropellat a la víctima que, segons testimonis presencials, creuava fora del pas de vianants . Fins al lloc dels fets s'han desplaçat dues ambulàncies del SEM i dos patrulles de la Policia Local.

Cal recordar que el passat mes de gener en tan sols quatre dies es van produir tres atropellaments al centre de Tàrrega. Arran dels fets, els veïns van reclamar de nou la construcció de la variant C-14 mentre que el consistori va sol·licitar a la Direcció General de Carreteres millores de seguretat viària en el tram de la C-14 al seu pas per l'interior de la ciutat. Segons l'alcaldessa, Rosa Maria Perelló, "vam instar a la Generalitat a implementar més senyalització semafòrica i vertical així com passos elevats per a vianants per tal de reduir el risc d'accidents en aquest traçat urbà". 

Publicat a Tàrrega

Els treballadors de l’antiga Indox, ara Incryen, de Tàrrega es mobilitzaran el proper dijous 12 de març a la tarda pel centre de la ciutat per reclamar que l’empresa no tanqui. Després de l’assemblea entre el comitè d'empresa i els treballadors, que s’ha celebrat aquest dimecres 4 de març a les 12 del migdia, el president del comitè, Carles Asensio, ha fet una crida a tots els veïns de Tàrrega perquè participin en aquesta manifestació, que començarà a 2/4 de 7 de la tarda, ja que “a banda del sou de 200 famílies, el tancament d’Indox tindria una repercussió molt negativa i greu per a la ciutat i per a la comarca”. Així mateix, els treballadors no descarten altres mobilitzacions en cap de setmana perquè hi puguin participar famílies senceres. 

Asensio ha revelat que “els treballadors no estem d’acord amb l’acomiadament col·lectiu, creiem que és una mesura desproporcionada”. També ha recordat que “al 90% de la plantilla dels centres de Tàrrega i Anglesola, uns 180 treballadors,  se’ns va aplicar un Expedient de Suspensió de Contracte el passat 11 de novembre i que s'allarga fins el proper 8 de maig, fet que significa que no generem més deute a l’empresa”.

Asensio ha assegurat que “Indox és una empresa massa gran perquè la deixem caure". A més, ha defensat que "és una empresa 100% viable, amb un producte estrella del qual s'exportava el 90% de la producció i teníem tot el mercat nacional i més de la meitat de l’europeu”. Asensio ha afegit que “nosaltres continuarem treballant per salvar Indox, una empresa que funciona des de fa molts anys i que ja va passar una crisi, llavors va funcionar durant quatre anys com a cooperativa gràcies als seus treballadors fins que la va adquirir Ros Roca Group”.

Per demà dijous, el comitè d’empresa d’Indox té dues reunions convocades, una amb el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé i una altra amb responsables del Departament d’Ocupació i Treball de la Generalitat. Així mateix, dilluns vinent està previst que el comitè d'empresa es reuneixi amb l'administrador concursal i el jutge a Barcelona. 

Indox té una plantilla de 180 treballadors dels quals 120 estan a la planta de Tàrrega, 50 a la d'Anglesola i una desena a la de Sant Just Desvern. 

A banda de l'acomiadament de tota la plantilla d'Indox, avui s'ha anunciat a Tàrrega el tancament d'una altra empresa, Ferros Trepat, amb mitja dotzena de treballadors. 

 

Puig es compromet a treballar per recol·locar els treballadors si l'empresa tanca

El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, confia en trobar la viabilitat, encara que sigui parcial de l'antiga Indox de Tàrrega i ha assegurat que s'intentarà salvar el màxim de llocs de treball possibles a través de recol·locacions en altres empreses si finalment Incryen no tira endavant. En declaracions a Catalunya Ràdio aquest dimecres al matí, Puig ha explicat que fins divendres mantindrà diferents trobades amb Ramon Roca, propietari de l'empresa, l'administrador concursal i també el comitè d'empresa per tal de “conèixer al detall la situació” i saber si es pot garantir la viabilitat. Puig també ha reconegut que part dels motius que han abocat a la situació actual aquesta empresa targarina ha estat la crisi entre Rússia i Ucraïna i la situació energètica, ja que Incryen es dedica a la fabricació, principalment de cisternes i dipòsits d'emmagatzematge de combustibles.

 

Pel president de la Diputació, Joan Reñe: "Indox a l'Urgell és la Seat a Barcelona"

El president de la Diputació Joan Reñé, que avui ha realitzat una visita institucional al municipi, ha comparat el tancament de l'empresa Indox a Tàrrega al tancament de la Seat a Barcelona. Per Reñé, Indox és una empresa emblemàtica no solament per Tàrrega sinó també per a tot l'Urgell i tot Lleida motiu pel qual el seu tancament genera "dificultats i tensions". "Es tracta d'un problema greu ja que l'Indox a l'Urgell és la Seat a Barcelona", ha afegit. Reñé ha manifestat que "tenim el compromís de trobar tots junts una solució i si no es pogués salvar l'empresa el compromís serà buscar la sortida laboral dels treballadors". Finalment, el president de la Diputació ha afegit que "l'atur a Tàrrega és preocupant i des de la Diputació hi treballem per trobar una solució".

Publicat a Tàrrega