Articles filtrats per data: Dissabte, 27 Maig 2017

De Trascantó, el col·lectiu targarí per l’Alliberament LGTBI, amb la col·laboració de l'Associació Agrat, ha convocat una manifestació contra la LGTBIFÒBIA aquest diumenge 28 de maig a la plaça Major de Tàrrega a les 12 del migdia ja que està previst que el bisbe de Solsona, Xavier Novell, presideixi la missa ja que se celebren les confirmacions. 

El col·lectiu fa una crida a mostrar el rebuig de la societat al bisbe de Solsona, Xavier Novell, per les seves darreres declaracions, en què relacionava l’orientació sexual amb l’absència de la figura paterna. De Trascantó va fer arribar al bisbe Novell una carta en què rebatia els seus arguments i en què li recordava, que, en tot cas, el que ha creat confusions i traumes són la repressió, la culpabilització i la defensa a ultrança que l’Església ha fet i fa de l’heteronorma, el fet de difondre i acceptar com a única opció vàlida i acceptada l’heterosexualitat. Precisament, està previst que membres del col·lectiu llegeixin aquesta carta o un manifest diumenge davant l'església de Santa Maria de l'Alba. 

El col·lectiu agraeix el suport social rebut els darrers dies i celebra que la consciència contra les opressions i abusos patida per la comunitat LGTBI al llarg de la història i encara avui creixi cada cop més arreu del país. A més, demana el suport de la resta d'entitats targarines i de tot Ponent el diumenge al migdia, en una convocatòria cívica, per a dir, simplement, que "ja n'hi ha prou d'atacs i discriminacions homòfobs!".

Cal recordar que l’Ajuntament de Tàrrega, en una declaració institucional el dia 24, també va reprovar per unanimitat les paraules de Xavier Novell i va instar-lo a reflexionar i a rectificar. 

Publicat a Tàrrega