Articles filtrats per data: Dimarts, 18 Octubre 2016

Mollerussa ha aconseguit la renovació per 4 anys més del segell que, des del 2012, l’acredita com a Ciutat Amiga de la Infància per part d’Unicef i ho ha fet, a més, amb menció d’Excel·lència. L’alcalde de la ciutat, Marc Solsona, ha rebut la notificació d’UNICEF Comité Español i d’UNICEF Comitè de Catalunya que així ho certifica i en la qual els presidents dels dos organismes feliciten l’Ajuntament per la tasca de coordinació amb les entitats locals i amb els nens i nenes amb l’objectiu de “liderar el procés continu d’implementació de polítiques i mesures que millorin el benestar de la infància i adolescència del municipi”.

La capital del Pla d’Urgell se situa així com la única de Catalunya que renova el segell amb menció d’Excel·lència ja que les altres dues ciutats que ho fan són Castrillón a Astúries i Santa Eulària des Riu a les Illes Balears. És, a més, l’única ciutat de la demarcació de Lleida que compta amb aquest reconeixement. En aquesta edició, UNICEF ha atorgat per primera vegada aquest segell a un total de 55 municipis i l’ha renovat a uns altres 25. En total són ja 170 les localitats de l’Estat espanyol que compten amb aquesta distinció. L’acte de lliurament dels guardons tindrà lloc el proper15 de novembre al Palacio de la Magdalena de Santander.

Val a dir que el passat 3 d’octubre una responsable d’UNICEF es va desplaçar a Mollerussa per tal de valorar presencialment totes les accions que s’estan duent a terme a favor de la infància i adolescència i fer-ne una auditoria per tal de renovar aquest segell. En aquest sentit, a banda de la trobada amb l’alcalde i el regidor de l’àrea, Josep Lavin, així com l’equip de la regidoria de Benestar Social, Ciutadania i Infància, la inspectora d’Unicef també va mantenir diferents trobades de treball amb membres de la Comissió de Convivència del Pla Educatiu d’Entorn del consistori i els responsables de la Biblioteca Comarcal Jaume Vila. També va visitar el Centre d’Iniciatives Socioeducatives La Banqueta, on es desenvolupen diversos programes destinats a infants i a adolescents i també es va reunir amb representants del Consell de Participació Adolescent de Mollerussa. 

Publicat a Mollerussa

Mollerussa acollirà del 21 al 23 d’octubre la 22a edició d’Autotardor amb la participació de 24 expositors dedicats als automòbils, maquinària agrícola i industrial, furgonetes i camions tot d’ocasió. Val a dir que l’expositor de camions s’ha recuperat enguany,fet que des de l’organització es valora molt positivament. El certamen ocuparà uns 20.000 metres quadrats de superfície, entre els pavellons firals i el recinte exterior. El director de Fira de Mollerussa, Poldo Segarra, ha explicat que es posaran a la venda uns 400 automòbils amb preus molt variats. Així, es manté l’espai low cost amb vehicles que costaran menys de 6.000 euros.

Per incentivar les compres, se sortejaran 3.000 euros entre tots els compradors d’un vehicle d’ocasió.

Segarra ha destacat que “hi ha una certa recuperació econòmica”. Així, ha indicat que entre la Fira de Sant Josep i Autotrac es va generar un volum de negoci de 7,1 milions d’euros, només 400.000 euros menys que l’any passat entre les tres fires dedicades als vehicles: Sant Josep, Autotrac i Autotardor. Segarra s’ha mostrat convençut que enguany se superarà els 8 milions d’euros de volum de negoci, xifra que no s’assolia des del 2011.

Autotardor estarà obert aquest cap de setmana en un horari de divendres a diumenge de les 10 del matí a les 8 de la tarda, de forma ininterrompuda i sent l’entrada gratuïta. L’acte inaugural tindrà lloc el divendres dia 21 a les 6 de la tarda i anirà a càrrec del secretari general de Territori  i Sostenibilitat de la Generalitat, Ferran Falcó.

Publicat a Mollerussa

El Teatre L’Amistat de Mollerussa acollirà aquest dissabte 22 d'octubre a partir de les 7 de la tarda la presentació del CD enregistrat per la Cobla Jovenívola d’Agramunt on es recullen 11 sardanes, tres d’elles noves d’enguany, que tenen la capital del Pla d’Urgell com a protagonista. L’acte servirà també per donar a conèixer la darrera de les noves incorporacions al patrimoni sardanístic mollerussenc: la sardana titulada Vestits de Paper, en la qual el seu autor, el cerverí Jordi Castellà, recrea una visita al Museu de Vestits de Paper, en els curts, i el procés de creació d’una de les peces que alberga, en els llargs.

L’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, acompanyat de la presidenta de l’Agrupació Sardanista Mollerussa, Mercè París, i del secretari de l’entitat, Joan Pons, han explicat que amb el CD recopilatori, que ha estat enregistrat per la Cobla Jovenívola d’Agramunt amb el patrocini de les empreses Tallers Antoni Miquel S.L i Serveis Rosselló S.L., es vol deixar una empremta que perduri en els anys més enllà de la Capitalitat de la Sardana i que posi de manifesta la implicació de la ciutat i de la seva gent en la defensa d’aquest patrimoni català.

El CD recull les 3 noves sardanes i 8 més de representatives de Mollerussa que encara no han estat enregistrades en cap dels dos recopilatoris editats amb anterioritat i que són el que es va fer amb motiu del 50è aniversari de la creació de l’Agrupació Sardanista de Mollerussa i el enregistrat pel centenari del Teatre L’Amistat al 2005.

L’acte de presentació, que tindrà com a banda sonora la interpretació de sis de les sardanes que conté el CD, també servirà per fer un reconeixement a totes les empreses i institucions que han contribuït amb el seu patrocini als diferents actes organitzats amb motiu de la capitalitat. 

Publicat a Mollerussa