Articles filtrats per data: Dilluns, 03 Desembre 2018

L'AMPA de l'escola Alba de Tàrrega, que atén persones amb necessitats educatives especials d'entre 3 i 21 anys, ha editat amb un calendari solidari per al 2019 amb el patrocini de Foment Tàrrega.

El calendari porta per títol Jo també sóc el teu client i els protagonistes són alumnes de l'escola i responsables de 12 comerços de la ciutat als seus establiments. La presentació ha tingut lloc aquest migdia a la biblioteca de la ciutat coincidint amb el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat.

Montse Vidal, representant de l'AMPA de l'escola Alba, ha explicat que els diners recaptats aniran destinats íntegrament a "subvencionar les colònies i les activitats dels nens i a ajudar a l'escola, per tal de donar un respir a les famílies".

Des de Foment Tàrrega, Roger Prat ha destacat que el calendari inclou consells de com atendre a les persones amb necessitats especials, fet que ha valorat molt positivament perquè "a Tàrrega el comerç té un important impacte en la població i aquestes iniciatives de sensibilització per tal de millorar el servei sempre són ben rebudes".

Del calendari solidari s'han editat un total de 1.500 exemplars. Cada un costa 10 euros i es poden adquirir a la Fira d'Artistes i Activitats Tradicionals de Tàrrega, que se celebrarà del 7 al 9 de desembre; a les botigues que l'Associació Alba té a Tàrrega, a Cinemes Majèstic i als comerços participants: Bona Llar, Fem Cadena, Asbert, Comercial Sans, Centre Òptic, Cal Francesc, Llar d'Avis del Carme, Culinarium, Perruquers EKT, La Botigueta, L'Artesania Moderna, Botiga Alba,

L'escola Alba, que va començar a funcionar l'any 1975, atén actualment més de mig centenar d'alumnes.

Publicat a Tàrrega

El teixit associatiu de Tàrrega ha col·laborat un any més en les tasques de classificació dels productes recollits durant el Gran Recapte. S’ha posat de relleu així la contribució del voluntariat per a fer realitat aquesta iniciativa solidària que cobreix les necessitats bàsiques de les persones més vulnerables. Nombroses entitats i col·lectius s’han bolcat, també avui dilluns, en les tasques de recompte i classificació de productes a la seu del Magatzem d’Aliments Solidaris (MAS) de Tàrrega, on s’han dipositat les donacions recollides. Són els casos, per exemple, de l’Agrupament Escolta, l’Associació Alba, l’Escola Pia, el Col·legi Sant Josep, l’alumnat del Pla de Transició al Treball i Creu Roja a més dels altres voluntaris inscrits.

La Regidoria d’Acció Social i Creu Roja Tàrrega expressen l’agraïment al voluntariat i a totes les persones i entitats que han efectuat aportacions. El Gran Recapte 2018 a la capital de l’Urgell s’ha saldat amb 18.300 quilos de productes alimentaris i articles de neteja i higiene personal donats els dies 30 de novembre i 1 de desembre. La xifra és similar a la comptabilitzada l’any passat. Oli, llegums, sucre, farina, llet semidesnatada i sense lactosa, productes de neteja i d'higiene personal,... han estat enguany els productes més demandats. Els punts de recollida s’han habilitat als mercats i supermercats Caprabo, PlusFresc, Esclat, Lidl, Condis, BonÀrea i Mercadona.

Totes les famílies perceptores dels ajuts del MAS són derivades pels serveis socials. Habitualment l’ajut es prescriu per 6 mesos i posteriorment és revisat pels serveis socials a l’hora de prorrogar-lo. Durant el present any, el MAS de Tàrrega ha atès 127 famílies, xifra que suposa 369 persones beneficiàries. D'aquestes, 155 són menors i 25 són infants de menys de 2 anys. En total, en el decurs del 2018, s’han efectuat 1.479 entregues d’aliments.

Publicat a Tàrrega