Articles filtrats per data: Dijous, 03 Maig 2018

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, acompanyat per l’alcalde de Penelles, Eloi Bergós, ha visitat el nou espai cultural de Penelles, denominat Sala B i que serà destinat a sala d’exposicions del Gargar Festival de Murals i d’Art Rural, que celebrarà una nova edició del 4 al 6 de maig.

Es tracta d’un espai tàctil i virtual que s’ha rehabilitat a l’edifici de l’antiga Germandat del municipi, on l’usuari podrà interactuar amb l’obra dels artistes. La rehabilitació ha tingut el suport de la Diputació de Lleida.

La primera exposició que de manera monogràfica acull la Sala B de Penelles està dedicada a l’artista francès Zeso WF, un dels creadors més influents a escala mundial dels grafits i el muralisme. La mostra porta per títol ‘New York Penelles’.

Reñé ha estat acompanyat en la seva visita a Penelles per diferents diputats de la corporació. Després de la inauguració de la Sala B, la comitiva de la Diputació, acompanyats per l’alcalde i també diputat Eloi Bergós, han fet un recorregut pel poble de Penelles, on han pogut observar les creacions d’edicions anteriors del Gargar Festival i ha saludat artistes que avui ja estan treballant amb vista a aquesta nova edició que se celebra del 4 al 6 de maig.

El festival es caracteritza pel vincle que es crea entre els veïns i els participants i la gran implicació dels habitants, que ofereixen als artistes allotjament gratuït a canvi d’una obra d’art. A més, reben tot el material que necessiten. La temàtica ha de ser el món rural -es defugen les reivindicacions-, l’autor ha de fer una estada al poble entre una setmana i quinze dies i pot tornar a fer el manteniment de la seva creació. A la primera edició es van pintar 25 murals i a la segona, més de 30.

Durant el cap de setmana, tothom podrà gaudir de la fusió d’art, música, cervesa artesana i menjar ràpid i de qualitat amb els food trucks, a més de tallers relacionats amb diferents disciplines artístiques. Seran tres dies en què es duran a terme intervencions artístiques i culturals sobre 900 m2 de paret en espais públics per millorar el poble, apropar l’art a tothom i donar més recursos a la seva gent.

Els artistes que enguany estamparan la seva signatura a les parets del municipi seran Jorge Rodríguez Gerada, Monkeybird, Kinmx, Dzia, Third, Projecto Matilha, Danny Rumbl, Taker One, Harry James, Mon Devane, Tim Marsh, Nuno Alecrim, Wild Welva, Ione, Vorja Sánchez, Yantrart Desing, Oriol Arumí, Eslic, Valverde, Kekone, Llukutter, Valentí Gubianas, Ocor Lalala, Swen Schmitz i la Gerrilla del Gilda.

Per facilitar l’estada als visitants, l’Ajuntament de Penelles ha habilitat el càmping Gargar, una zona d’acampada amb gespa i un espai per a caravanes.

 

La 6a Marxa-Trail Les Peülles 54, que se celebrarà aquest diumenge 13 de maig pels pobles de Les Avellanes, Vilanova de la Sal, Santa Linya i Tartareu, preveu superar els 300 participants que podran escollir entre tres recorreguts circulars i que es poden fer caminant o corrent. La primera és una ruta de 54 kilòmetres amb 1.691 metres d’ascensió acumuladala segona, de 34 km i 1.068 metres d’ascensió, i la tercera, de 12 km a Les Avellanes amb 345 metres d’ascensió acumulada.

La marxa l'organitza el Club Excursionista de Les Peülles del Montsec que compta amb una trentena de voluntaris. El punt comú de sortida serà la pista poliesportiva de Les Avellanes, des d’on s’iniciaran les rutes de manera esglaonada: a les 7:30 hores, els 54 kilòmetres, a les 7:40 els 34, i a les 9:30 els 12 kilòmetres. El preu de les inscripcions inclou esmorzar, dinar, avituallaments, samarreta tècnica i servei de fisioteràpia a l’arribada.

El Centre Excursionista Les Peülles del Montsec es va posar en marxa gràcies a una iniciativa d’un conjunt de veïns dels pobles atrets per l’esport i per la natura. Va ser a partir d’aquesta inquietud que es va organitzar aquesta marxa que té com a objectiu donar a conèixer la bellesa de la comarca a través d’itineraris únics de diverses dificultats envoltats de diferents paisatges, fonts i monuments, així com recuperar molts camins de ferradura que ara ja estan en desús.

Podeu consultar més informació de la Marxa-Trail Les Peülles 54 a: http://www.peullesdelmontsec.com/.

 

La Diputació de Lleida ha iniciat les obres de rehabilitació del ferm del camí municipal que connecta les poblacions de Térmens i Bellvís per un  import global de 119.986,84 euros. S’hi faran tractaments als trams de calçada més deteriorats amb regs asfàltics monocapa i bicapa. El traçat d’actuació és de 6,6 km i es preveu que l’obra estigui acabada aquest mateix mes.