Articles filtrats per data: Dissabte, 08 Desembre 2018

Tàrrega celebra aquest cap de setmana la 20a edició de la Fira d’Artistes i Activitats Tradicionals. La primera jornada, celebrada divendres, s’ha saldat amb una elevada afluència de visitants, que han tingut ocasió de gaudir de les primeres activitats i d’adquirir creacions úniques en pintura, dibuix, escultura, orfebreria o fotografia, entre altres disciplines artístiques. Són en total un centenar d’expositors que converteixen la capital de l’Urgell en epicentre de l’art, el disseny i l’artesania a les terres de Lleida. L’alcaldessa de Tàrrega i presidenta de la Diputació de Lleida, Rosa Maria Perelló, i el regidor de Promoció Econòmica, Carles Pascual, han inaugurat oficialment la fira tot saludant els paradistes. Des del consistori s’ha destacat el caràcter referencial del certamen després de dues dècades de trajectòria. També s’ha posat de relleu com la Fira d’Artistes esdevé un element dinamitzador que es complementa amb el teixit comercial de la ciutat a la vegada que ajuda a promocionar articles i productes de proximitat.

Per a celebrar els 20 anys de la fira, el consistori ha encarregat a l’artista targarí Guifré Urgell (Yantrart Design) de pintar un mural commemoratiu de grans dimensions. L’obra reflectirà el singular estil d'aquest jove artista que es caracteritza per plasmar figures geomètriques i mandales. Hi invertirà 30 hores de feina i la peça s’enllestirà durant aquest cap de setmana. 

D’altra banda, el certamen impartirà tallers i demostracions a l'aire lliure amb el foc com a protagonista. Un dels tallers es basarà en la fosa de metall per fer clauers i penjolls de disseny exclusiu amb què també es commemorarà el vintè aniversari de la fira. D’altra banda, petits i grans també ja participen fins diumenge en tallers i demostracions que fomenten la creativitat i potencien el coneixement de l’art. La 20a Fira d’Artistes ocupa una superfície de 2.500 metres quadrats distribuïts entre l’Espai Fassina, l’Espai MerCAT i la plaça de les Nacions sense Estat.

Amb la proximitat de les dates nadalenques són moltes les iniciatives solidàries de col.lectius i entitats que es fan visibles al recinte firal. Cal destacar la presència de la il·lustradora barcelonina Mònica Planas, que ajuda la Fundació Institut Guttmann en favor de persones amb discapacitats físiques neurològiques. O l'atleta targarí Raúl Arenas i les samarretes solidàries del repte 'Sempre Endavant' per ajudar una noia amb mobilitat reduïda a publicar un conte. Calendaris benèfics de l'Associació Alba i l’Associació Alzheimer; productes de Comerç Just d'Oxfam Intermón; o artesanies de l'Associació Contra el Càncer i Dones Arrel completen aquest apartat.   

Publicat a Tàrrega