Articles filtrats per data: Dimarts, 01 Gener 2019

Centenars de persones, la majoria joves, han omplert el Laberint, cruïlla entre els carrers del Carme i de Santa Anna, de Tàrrega la matinada d’aquest dimarts 1 de gener per donar la benvinguda al 2019. Després de celebrar l'arribada de l'any nou en família o amb els més íntims a mitjanit, tres hores després al campanar de Tàrrega han tornat a sonar les 12 campanades amb la finalitat de celebrar l'arribada del 2019 en comunitat. La iniciativa es diu Targanades i l'organitza l'Associació Agrat des de fa quatre anys. En aquesta ocasió en lloc de la plaça Major, que es troba en obres de remodelació, les Targanades han tingut lloc al Laberint, entre els cèntrics carrers del Carme i de Santa Anna.

En comptes de raïm, l'organització ha repartit entre el públic bosses amb 12 conguitos de colors per aconseguir una entrada al 2019 ben dolça. La presentació de les campanades ha anat a càrrec d'Anna Palou i Joan Nicolau, i després dels focs artificials i l'encesa del campanar, la festa ha seguit amb música a l'Espai Mercat fins ben entrada la matinada. 

Publicat a Tàrrega

La setena edició de la tradicional Cursa de Sant Silvestre de Tàrrega, que es va celebrar la tarda de dilluns, va reunir 169 atletes al Parc de Sant Eloi, que van recórrer una distància de 5 quilòmetres pels camins de terra del parc. La majoria portaven un gorro de Pare Noel o curioses disfresses (Monstre de les Galetes, dimonis i diablesses, ballarins...). 

El primer de la categoria masculina va ser Xavier Badia (16 minuts i 32 segons), seguit de Roger Súria (Escatxics, amb un temps de 17 minuts i 3 segons) i Marc Aranda (Atletisme València CF, 17 minuts i 24 segons ). En dones, la primera en arribar fou  Marina Súria (Escatxics, 20 minuts i 4 segons), que ja va guanyar l'any passat, i van completar el podi Ivet Flotats (Xafatolls) i Aya Bednaoui (Esbufecs) amb uns temps de 21 minuts i 50 segons i 21 minuts i 55 segons, respectivament. A més, en arribar a meta un jove va demanar matrimoni a la seva parella.

En acabar va tenir lloc un recorregut popular fins a la plaça del Carme, al Pati, on els assistents es van desitjar un bon any nou amb un brindis de cava. A l’arribada a meta va haver-hi sorpresa afegida, ja que un jove va demanar matrimoni a la seva parella.

La Cursa de Sant Silvestre estava organitzada pel club d'atletisme 100x100 Fondites de Tàrrega.

 

Publicat a Tàrrega