Articles filtrats per data: Diumenge, 22 abril 2018

Milers de persones han visitat aquest diumenge la 10ª Net. Fira del Sabó de Montgai, la primera edició que s’organitza després que aquesta localitat de la Noguera hagi obtingut el reconeixement d’Ofici Singular per part de la Generalitat. Els visitants han valorat molt positivament el trasllat de la vintena de parades de sabó al nucli antic, davant de l’església i a l’entrada de Lo Carreró, el nou espai cultural i creatiu de Montgai. De fet, Lo Carreró ha estat el principal atractiu del certamen d’on els visitants han pogut sortit amb un farcell d’herbes aromàtiques, amb un ungüent de camamilla o amb la novel·la ‘La llegenda del Carreró’ signada per la seva autora, la periodista Sílvia Colomé.

La inauguració ha anat  a càrrec de la directora de Joventut de la Generalitat, Marta Vilalta, que, com marca la tradició, ha petat una bombolla gegant de sabó. Vilalta ha pogut conèixer de mà de les mestres saboneres de Montgai els diferents processos d’elaboració del sabó artesà, des de l’arribada de la matèria prima (olis i greixos usats) fins a la bullida d’aquests productes i l’obtenció de les preuades pastilles de sabó.

La jornada ha començat amb una nova edició de la Marxa Popular del Baix Sió, que ha reunit uns 330 participants, i s'ha completat amb música i una vintena més de parades d'altres productes elaborats artesanalment.