Articles filtrats per data: Dijous, 07 Febrer 2019

La Societat Ateneu de Tàrrega celebra aquest 2019 el seu centenari amb més de mig centenar d'actes entre els quals n’hi haurà un destacat cada mes. El president de l'entitat, Antoni Tacies, s’ha mostrat satisfet de poder arribar a aquesta efemèride amb més de 350 socis i ha destacat que "la Societat Ateneu és el motor cultural de la ciutat, una agrupació plural amb molta gent que li dóna vida". Està formada per diferents seccions i entitats: Orfeó Nova Tàrrega, el degà amb més d'un segle d'història; l'Esbart Albada; la Coral Infantil Mestre Güell; el Club d'Escacs, Audiofòrum, Agrupació Fotogràfica de Tàrrega, Som Swing TRRG, Billars, Cinema Clàssic, Civilitat, Tennis de taula i Sevillanes.

Tàcies ha explicat que l'acte institucional central tindrà lloc el 14 de setembre amb nombrosos reconeixements. L'entitat celebra 100 anys el dia 8 de setembre però en coincidir amb FiraTàrrega han traslladat l'acte a la setmana següent. També estan preparant un llibre commemoratiu, a càrrec de Natàlia Lloreta amb l'ajuda de Jaume Ramon i Josep Castellà, i encarregaran un mural commemoratiu (de 12 metres de llarg per 1,6 metres d'alt) al pintor local Josep Minguell, que lluirà al local de socis de l'entitat. Altres de les propostes seran concerts de l'Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida i l'Orfeó Lleidatà (3 de març), de la Banda Municipal de Lleida dedicat a Manuel de Pedrolo i al cinema (9 de juny) i d'havaneres amb Els Pescadors de l'Escala (23 d'agost) així com ser la seu de la segona Trobada de Ateneus de Catalunya (19 d'octubre) i un concert de l'Escolania de Montserrat (29 de novembre), entre d'altres.

Per la seva banda, l'alcaldessa, Rosa Maria Perelló, ha elogiat la tasca de la Societat Ateneu de Tàrrega com a "centre privat acollidor de cultura i promotor d'activitats culturals, socials i esportives". Perelló ha destacat que durant molts anys l'Ateneu "ha estat el punt de referència i trobada de molts veïns de la ciutat".

Publicat a Tàrrega