Articles filtrats per data: Dimarts, 12 Març 2019

Joel Bastons Vilaltella, de 24 anys, serà el cap de llista del PSC a l’Ajuntament de Mollerussa de cara a les pròximes eleccions municipals, que se celebraran el 26 de maig. 

Bastons, que estudia Dret a la Universitat de Lleida (UdL), està afiliat a la Joventut Socialista de Catalunya (JSC) des del 2011.

Així, Bastons substituirà a Teresa Ginestà, alcaldessa a la ciutat entre 2007 i 2010, al capdavant del partit. 

Publicat a Mollerussa

La redistribució dels contenidors d'escombraries que va començar a aplicar l'Ajuntament de Tàrrega a mitjans de juny de l'any passat no acaba de satisfer a alguns veïns. En aquest cas, les queixes es concentren al barri de la Plana on fa un parell de setmanes que alguns veïns deixen les bosses a terra, prop d’on estava estaven instal·lats abans els contenidors. El president de la Federació d'Associacions de Veïns de Tàrrega, Joan Pujal, ho atribueix a una "falta d'informació" i ha demanat a l’Ajuntament que "emeti una circular". Pujal ha criticat que "hagin passat de sis contenidors distribuïts en els diferents carrers a tan sols dues illes". Les queixes es concentren als carrers Francesc Moragas, Hort de la Trilla, de la Plana i al Raval de Sant Agustí.

Per la seva part, el regidor de Medi Ambient, Josep Castelló, ha defensat que la llei estableix que entre les illes de contenidors hi ha d'haver un màxim de 300 metres entre aquestes i a Tàrrega cap supera els 80 metres de distància. Castelló ha lamentat que “l’incivisme de quatre veïns acabarà repercutint en la factura de tots, sempre paguen justos per pecadors" i ha reconegut que "a Tàrrega l'índex del reciclatge és molt baix i l'Agència Catalana de Residus acabarà per aplicar-nos una sanció". Castelló també ha demanat "responsabilitat" a tots els veïns. El regidor de Medi Ambient no descarta inspeccionar les bosses tirades a terra i aplicar les corresponents multes als incívics.

Cal recordar que l'Ajuntament de Tàrrega va aplicar una nova distribució dels contenidors d'escombraries amb l'objectiu d’incrementar els índexs reciclatge de residus amb el sistema d'illes.

Fa uns mesos també hi va haver queixes pel canvi de contenidors a la plaça Urgell i als carrers de Joan Maragall i de les Astes de Sant Macari.

Publicat a Tàrrega

L'expresident de la Diputació de Lleida, Joan Reñé (PDeCAT), formarà part de la comissió informativa creada per la institució a petició d’ERC sobre el cas Boreas, que investiga Reñé i 23 persones més, entre els quals alts càrrecs de l'ens, per suposats irregularitats en la contractació d'obres públiques. De fet, Reñé va dimitir com a president de la Diputació pocs dies després de ser detingut pel cas Boreas. 

La comissió estarà integrada per 15 diputats provincials: hi ha set representants del PDeCAT -un dels quals Reñé-, tres d'ERC, un del PSC, un d’UA, un de Cs, un de la CUP i un del PP.

La primera reunió de la comissió se celebrarà probablement dilluns vinent. 

Publicat a Catalunya

Els productors agroalimentaris de la demarcació de Lleida consideren necessària la creació d'una marca per donar a conèixer i potenciar les vendes dels seus productes així com treballar en xarxa amb els diferents sectors econòmics del territori. Aquestes són les dues principals conclusions de Producterra, una jornada que va reunir dilluns a Bellpuig un centenar de persones, entre productors agroalimentaris de Lleida, Alt Pirineu i Aran, tècnics i polítics.

El director de la consultora Estratègia Local, Jordi Oliveres, va presentar els resultats d’una enquesta realitzada entre 305 dels 560 petits productors agroalimentaris de les comarques lleidatanes. Oliveres va explicar que la principal dificultat per als petits productors enquestats és la gestió de permisos i el compliment de lleis i reglamentacions, seguida de la comercialització i venda dels seus productes, mentre que al Pirineu i l’Aran hi ha gairebé el doble d’enquestats que diuen tenir moltes o bastantes dificultats pel que fa a l’obtenció de matèries primeres que a les terres de Lleida.

La presidenta de la Diputació de Lleida, Rosa Maria Perelló, va ser l'encarregada de clausurar la jornada, que va tenir lloc durant tot el matí a l'edifici de la Llotja, i va posar en valor accions d'aquestes característiques per encarar millor el futur. Perelló també va agrair la tasca dels productors agroalimentari que "fomenten que la gent es quedi al territori i contribueixen a crear nous llocs de treball i, per tant, a generar riquesa". La presidenta de la Diputació va destacar que "els productors locals i de proximitat formeu part del nostre ADN" motiu pel qual va mostrar el seu suport a treballar per "reforçar la seva identitat al territori".

La jornada estava organitzada pel Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida al costat del consell comarcal de l'Urgell i l'ajuntament de Bellpuig.

Publicat a Bellpuig

Un home va morir dilluns a la tarda atropellat a Vilanova de la Barca. Els fets van tenir lloc al punt quilomètric 16,8 de la C-13, en zona urbana. Per causes que es desconeixen i s'investiguen, l'atropellament es va produir quan l'home, B.V.S. de 92 anys i veí de la població, travessava la via. Els Serveis d'Emergència Mèdiques van traslladar l'home, ferit molt greu, a l’hospital Arnau de Vilanova de Lleida, on ha mort aquesta passada nit.

Els Mossos d’Esquadra van rebre l’avís a les 19:26 hores. Arran de la incidència, es van activar tres patrulles del cos dels Mossos d’Esquadra, i dues ambulàncies del Sistema d’Emergències Mèdiques.

Publicat a Catalunya

L’Ajuntament del Palau d'Anglesola enderrocarà aquesta setmana dues cases del nucli urbà que es troben en molt mal estat i amenacen ruïna. Concretament són les cases del carrer de la Bassa número 3 i 5 i del carrer Fassina número 58. Segons l’informe dels serveis tècnics, ambdós edificis presenten greus danys estructurals, per tant, conviden a l’enderroc en la major brevetat possible de temps.

L'alcaldessa, Montserrat Meseguer, explica que les tasques d’enderrocament es duran a terme al llarg d’aquesta setmana. “Des del consistori i vetllant sempre tant per la seguretat dels vianants com de la circulació de vehicles, aquesta setmana durem a terme l’enderrocament de les cases situades al carrer La Bassa 3 i 5 i al carrer Fassina 58, ja que ambdues cases amenacen esfondrament i poden esdevenir un perill per als veïns i veïnes del Palau”.

L’empresa que durà a terme els enderrocs és End Cvt Juneda SL, mitjançant un contracte menor d’obres. Els  preus del contracte són per la casa del carrer Fassina 4.000 euros, més IVA i per la casa del carrer La Bassa són 5.820 euros també més IVA. El consistori preveu finalitzar aquestes actuacions en uns dies. Per evitar major molèsties, s’instal·laran senyals informant de l’enderroc i rutes alternatives per a la circulació. 

L'Ajuntament d'Agramunt i la Junta Administrativa de Montclar han tirat endavant el projecte de reforma del carrer del Caminet de Montclar, una actuació demanada per la junta i acordada i finançada per ambdues parts. Les obres, que han començat aquest dilluns, permetran arreglar el tram de paviment més deteriorat del carrer i millorar les xarxes de subministrament existents.

Concretament, durant els treballs es retirarà el paviment de formigó existent i es rebaixarà tota la superfície del carrer per obtenir un paviment uniforme amb lleugeres pendents. En alguns punts, i gràcies a la bona predisposició dels veïns, es podrà eixamplar aquest tram de carrer.

A més, seguint el Pla Director de Sanejament, durant la intervenció s’aprofitarà per col·locar col·lectors de sanejament, pous de registres i noves canonades d’aigua, millorant així la xarxa de subministrament actual. També s’ha inclòs en aquest projecte una ampliació de la xarxa proposada per l’empresa CASSA, empresa encarregada del subministrament d‘aigua potable al nucli agregat. Així doncs, s’incorporarà a la xarxa una nova canonada de polietilè més ampla que substituirà la canonada actual de fibrociment. 

 

 

 

Publicat a Agramunt

Buhos i Doctor Prats seran els caps de cartell del concert de la Diada per la Llibertat, que organitza l’Ajuntament de Torrelameu i Produccions Lliures, aquest dissabte 16 de març, a partir de les 10 de la nit, al camp de futbol, en una jornada que s’ha titulat Freedom Festival 2019.

La presentació de la Diada per la Llibertat s’ha fet a la sala de premsa de la Diputació, i ha anat a càrrec de l’alcalde de Torrelameu, Carles Comes; i dels organitzadors, Oriol Puig i Adrià Codina.

La jornada s’iniciarà a partir de les 5 de la tarda, amb una sèrie d’activitats a la sala d’actes de l’ajuntament, amb espectacles de màgia, a càrrec de Màgic Ferran, Mag Centenarius i Mag Adriaco, i l’espectacle Avui...pollastre, a càrrec del Pallasso Puffy i Didi. A les 7 de la tarda hi haurà la cantata amb els Cantaires de Ponent/Cor de la plaça Paeria de Lleida, per continuar amb una versió de La cançó de bona nit i un bona nit especial a càrrec de Joan BonaNit, vingut des de Lledoners (3/4 de 9 de la nit).

Les actuacions de la nit del Freedom Festival 2019 començaran a les 10 amb el grup de Juneda, Avstral, seguit per Buhos i Doctor Prats. La nit finalitzarà amb la sessió dels dj's Lo Puto Cat i Tropical Riots.

Els organitzadors esperen atreure força púbic, malgrat la coincidència amb la manifestació de Madrid. Aquesta circumstància s’ha donat de forma involuntària, ja que la convocatòria del concert es va tancar el mes d’octubre quan encara no estava convocat l’acte a Madrid.

Tots els beneficis aniran destinats a la caixa de solidaritat de l’Associació Catalana pels Drets Civils.

Les entrades costen 10 euros anticipada, 12 euros en segona edició, i 15 euros a taquilla. Per més informació o compra d’entrades www.freedomlleida.comi els portals d’Òmnium i l’Assemblea.

 

L’Ajuntament de Tàrrega imparteix sessions de formació a la plantilla municipal en relació als drets de les persones LGTBIQ+ (lesbianes, gais, transgèneres, bisexuals i intersexuals). L’objectiu és orientar i sensibilitzar els treballadors i les treballadores de l’ens en la detecció i l’eradicació de possibles conductes d’homofòbia, bifòbia i transfòbia a la societat. Les sessions s’adrecen a professionals de la salut, l’educació, el món laboral, els serveis socials, els cossos de seguretat, l’esport, el lleure o la comunicació entre altres. L’associació Colors de Ponent desenvolupa el programa de sessions, organitzat en diversos torns per facilitar l’assistència de tot el personal.

“Amb aquesta iniciativa promovem la igualtat efectiva de les persones LGBTIQ+”, ha apuntat el regidor de l’Àrea de Polítiques de la Ciutadania, Jaume Folguera Baix, alhora que “donem compliment a la llei 11/2014 segons la qual les administracions públiques hem de garantir la formació del personal en aquest àmbit”. Segons l’esmentada llei, els i les professionals de les administracions han de comunicar als cossos de seguretat i als òrgans competents si tenen coneixement d’una situació de risc o sospita fonamentada de discriminació o violència per raó d’orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere.

La formació també capacita la plantilla municipal de Tàrrega a adquirir habilitats i coneixements per abordar situacions que vulneren els drets de les persones LGTBIQ+. A la vegada es promou el treball coordinat i efectiu. Una altra de les sessions de formació també s’ha adreçat a regidors i regidores de l’arc consistorial (govern i oposició), a càrrec de Maria Lluïsa Jiménez Gusi, responsable de l’Àrea per a la Igualtat de Tracte i No-discriminació de Persones LGBTIQ+ de la Generalitat de Catalunya, i de Regina Cairol Berengueres, referent de la DGACC, DGF i DGI dels Serveis Territorials de Lleida del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.

 

Servei d’Atenció Integral a Tàrrega

Com ja es va informar, l’Ajuntament de Tàrrega va habilitar l’any passat, amb suport de la Direcció General d’Igualtat, el Servei d’Atenció Integral (SAI). Es tracta d’un punt municipal de suport i acompanyament a persones que hagin patit o estiguin en risc de patir LGTBI fòbia per la seva orientació sexual o identitat de gènere. També té com a objectius fer visible la diversitat sexual i de gènere a la societat; dissenyar estratègies de sensibilització; i elaborar informes sobre la situació de les persones LGTBI al territori. La Regidoria de Polítiques d’Igualtat gestiona en xarxa aquest servei amb el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya. El SAI de Tàrrega s’ubica a l’edifici municipal de l’antic escorxador, al carrer de La Solana. És un espai d’accés obert a la comunitat i garantint la discreció de l’atenció.

Publicat a Tàrrega

La 147a Fira de Sant Josep de Mollerussa comptarà amb la participació de 294 expositors, xifra que suposa un 5% més respecte l’any passat tenint en compte que enguany el certamen acull el quart Saló del Tractor, que té caràcter biennal i s'ubicarà al camí de Belianes. Pel que fa a l’ocupació neta serà de 25.141 metres quadrats, uns 5.000 més que el 2018.

Pel que fa a la ubicació dels expositors, 129 es trobaran al recinte exterior, on hi haurà la maquinària agrària i complements per a l’agricultura i la ramaderia, i els pavellons firals acolliran 128 expositors, dedicats a les entitats, el multisectorial i l’alimentació. Finalment, el Saló de l’Automòbil, ubicat al recinte de les piscines, reunirà 26 expositors, dels quals n’hi haurà d’autocaravanes i de motocicletes. Entre els expositors participants n’hi haurà d’internacionals, procedents de França i Itàlia.

La 147a Fira de Sant Josep serà inaugurada el dissabte dia 16 de març al matí pel president de la Generalitat, Quim Torra. El Dia de la Comarca tindrà lloc el diumenge dia 17 i servirà per inaugurar una escultura de l’artista d’Ivars d’Urgell Erik Schimtz per commemorar el 30è aniversari de la creació del Pla d’Urgell. La cloenda del certamen, que es farà dimarts dia 19 a la tarda, estarà presidida per la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà. Per la seva part, la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, presidirà la Nit de l’Expositor el diumenge durant el transcurs del qual es lliuraran els guardons dels Premis d’Innovació en maquinària agrícola, ramadera i instal·lacions agroindustrials, que enguany celebren 40 anys.

La 147a Fira de Sant Josep de Mollerussa se celebrarà entre el dissabte 16 i el dimarts 19, amb un horari de 10 del matí a 8 de la tarda de forma ininterrompuda. L’entrada serà gratuïta. 

El recinte firal serà un any més espai cardioprotegit i els pavellons firals comptaran amb càmeres de vigilància. A més, tot el recinte firal estarà cobert amb servei Wifi per als expositors. 

Pel que als pàrquings, Fira de Mollerussa habilitarà un miler de places d’aparcament amb motiu del certamen de les quals 800 aniran destinades a visitants i uns 200 a expositors. També es reservaran unes places per a persones amb mobilitat reduïda a la carretera de Miralcamp

 

Activitats complementàries

La 147a Fira de Sant Josep de Mollerussa es completarà amb un ampli programa de jornades tècniques, que enguany celebren 40 anys, així com amb la 18a Borsa Interpirinenca de Cereals, que per primer cop comptarà amb una delegació de japonesos; el 22è Concurs de Conducció de Carretilles d’Elevació, organitzat per Tallers Antoni Miquel SL, i diverses trobades, entre les quals el quart Aplec de Joves del Camp, que tindrà lloc el dilluns 18 de març i estarà presidit per la consellera d’Agricultura. 

 

Atraccions i mercadet

Un centenar d’atraccions complementàries animaran com cada any la Fira de Sant Josep. L’oferta lúdica es concentrarà a l’avinguda de la Fira, al costat dels pavellons, i comptarà amb prop de mig centenar d’atraccions com llits elàstics, motos, pistes d’autos de xoc, toros mecànics o inflables, entre d’altres. Pel que fa a les casetes, n’hi ha una cinquantena entre tómboles, xurreries, tir, curses de camells, pesca d’ànecs o la de videojocs. També es podrà gaudir d’una desena de bars amb diferents varietats de menjar.

Així mateix, el carrer d’Arbeca i la plaça Major tornaran a acollir el mercadet amb l’objectiu de comunicar la zona del recinte firal amb el centre comercial de la ciutat, reformat recentment. El mercadet obrirà portes el mateix dissabte i comptarà amb una quarantena de parades. 

D'altra banda, el mercat setmanal que es du a terme els dimecres quedarà suspès el dia 21 en la seva totalitat per facilitat el desmuntatge de la fira. 

Publicat a Mollerussa
Pàgina 1 de 2