Articles filtrats per data: Dilluns, 06 Maig 2019

Les TrailRunning Sèries han viscut aquest diumenge la seva segona cita del calendari amb la TrailMontpedró, una cursa de mitja muntanyaque, entre les seves tres propostes,ha aplegat 300 participants a Ivars de Noguera i que ha tingut com a guanyadors Òscar Monclús i Paula Mata en la distància llarga, i Omar Sancho i Laura Castellarnau, en la curta.

La cita ha estat organitzada pel club Club EsportiuRocko Almenar amb el suport de l’Ajuntament d’Ivars i oferia tres recorreguts: el més exigent, anomenat La Montpedró, per a persones més experimentades, amb32 kilòmetres de trajecte i 1.500 metres de desnivell; un segon trajecte, denominat La Roia, amb 18 kilòmetres i 800 metres per tal que tothom es pugui iniciar en el món de les curses de muntanya; i un tercer recorregut, de nom La Seroneta, de 8 kilòmetres i 100 metres de desnivell, per fomentar l’activitat familiar i iniciar els més petits en el món del trail, una distància que no era cronometrada. A més, aquest any la TrailMontpedró ha col·laborat amb l’Associació Espanyola Contra el Càncer, donant 1 euro per cada inscripció realitzada.

A la distància llarga, la cursa masculina ha tingut com a guanyador Òscar Monclús (Pedala.cat) amb un temps de 2.43.19, seguit de Xavier Mombiela (CE Rocko Almenar), segon amb 2.50.41, i de Josep Maria Segura (Blue Motors Neolith-Trainertrail.com), tercer amb 2.52.15. En dones, la més ràpida ha estat Paula Mata (Peña Guara) amb un crono de 3.38.47, seguida d’Esther Farré (Cudos), segon amb 3.39.11, i de Neus Peiró (Pedala.cat), tercera amb 4.00.49.

A la cursa mitjana, el millor en homes ha estat Omar Sancho (Base MorachoSport) amb una marca d’1.42.39, seguit d’Àngel Nieto (Cudos), segon amb 1.47.31, i de Jordi Balagué (GE Serralada), tercer amb 1.48.25. En dones, victòria de Laura Castellarnau (Blue Motors Neolith) amb un registre de 2.11.27, pel davant de dos representants del Sílvia Hill Fisioteràpia Domiciliària: Patrícia Duran, segona amb 2.16.59, i la mateixa Sílvia Hill, tercera amb 2.19.04.

El repte de la Montpedró és fomentar l’esport, posant a l’abast dels participants una cursa i caminada de muntanya amb tres circuits de diferents graus de dificultats, permetent redescobrir molts dels racons que hi ha al voltant de la serra Montpedró i del pantà de Santa Anna, amb l’ermita de Sant Salvador al capdamunt, i fomentar l’esport d’una manera saludable i apta per a tots els públics. La cita ja ha obert inscripcions.

Dilluns, 06 Maig 2019 12:37

Presenten el nou vi Montsec Astronòmic

El Consell Comarcal de la Noguera i el Celler Montsec, de la Cooperativa Agrícola d'Artesa de Segre, han presentat avui el nou vi Montsec Astronòmic amb el qual realitzaran una campanya de promoció del Parc Astronòmic del Montsec (PAM) d’Àger.El sommelier i director del Celler Montsec, Jaume Gaspà, ha explicat que “aquest neixde la idea d’aprofitar un producte tant de la terra com el vi, dotat d’aquesta poderosa capacitat de viatjar i exportar paisatges dins de cada ampolla. El que pensem esdevindrà una excel·lent via de nexe, promocionant el territori d’una manera innovadora”.

Per la seva banda, la presidenta del Consell Comarcal de la Noguera, Concepció Cañadell, ha comentat que “és molt important vincular els productes del territori, d'un gran valor per la seva singularitat i qualitat, amb els actius més importants de promoció turística com és el Parc Astronòmic Montsec, amb l'objectiu de generar noves oportunitats i sinergia en la tasca d'incrementar el progrés de la comarca i dels seus municipis”.

L'acte de presentació d'aquesta iniciativa ha tingut lloc alPAM i en el qual també han participat el director científic del PAM, Salvador Ribas, i l'enòleg del Celler Montsec, Jordi París. "La cultura del vi i la cultura de mirar el cel es remunten als principis de la civilització. Fins i tot hi ha mites i llegendes de l’antiguitat que vinculen ambdues coses. Ara al Montsec vinculem les dues de nou amb una acció de promoció mútua".", ha explicat Ribas.

La promoció consisteix en l'obsequi d'una entrada gratis al PAM, és a dir un 2x1, presentant la tapa del nou vi Montsec Astronòmic.Gaspà ha afegit que el vi es distribuirà per tota Catalunya, contribuint al coneixement i promoció del Montsec.