Articles filtrats per data: Dissabte, 09 Març 2019

Tàrrega ha celebrat amb èxit  aquest dissabte la primera edició de la Gamverrada, una trobada de bestiari i grups de cultura popular amb un element comú, que tots estaven liderats per dones. Una iniciativa de la Verreta de Guixanet que pretén "reivindicar el paper de la dona com a protagonista també dins de la cultura popular catalana", segons ha explicat Laia Recasens, membre de Guixanet.

La jornada va començar amb una cercavila pel centre comercial de la capital de l'Urgell amb el Gall de Parets del Vallès; la Miliciana i el Ball de Gitanes de Cervera; la Mula de Vilanova i la Geltrú; la Mula de Sant Feliu de Llobregat, i la Verreta, entre altres elements de Guixanet com el Ball d'Arquets, la Rosalia i la Mamellona, així com diferents grups de grallers i batukada. A la plaça del Laberint han tingut lloc els balls de lluïment i la festa ha seguit amb un sopar popular.

La primera Gamverrada s’emmarcava en els actes organitzats a Tàrrega en el marc del Dia Internacional de les Dones. En aquest sentit, La Soll també ha organitzat avui diferents exposicions relacionades amb dones rellevants al llarg de la història.

Publicat a Tàrrega