Articles filtrats per data: Divendres, 13 Octubre 2017

L’Ajuntament de Mollerussa té previst aprovar en el proper ple ordinari que se celebrarà aquest dilluns les bases per l’atorgament de subvencions per a la rehabilitació d’immobles inclosos dins l’àmbit del Pla de Barris. La dotació d’aquesta convocatòria serà de 200.000 euros i inclourà les obres fetes i justificades des de l’1 de gener del 2017 fins el 31 d’agost del 2018, segons ha explicat l’alcalde, Marc Solsona.

La convocatòria està oberta a totes les persones propietàries o llogateres quan l’ús predominant sigui edifici d’habitatges i l’antiguitat de l’immoble superi els 15 anys, excepte si l’ajuda és per eliminar barreres arquitectòniques. La convocatòria contempla diferents conceptes i quanties segons el tipus d’obra a realitzar. Així, per fer obres de millora de les condicions d’accessibilitat i la supressió de barreres arquitectòniques, requisit en el qual no es té en compte un antiguitat mínima de l’edifici sinó les necessitats dels ocupants o l’adaptació a la normativa tècnica, la quantia màxima a subvencionar serà del 50% del preu de mercat sempre que no superi els 4.000 euros.

Pel que fa a les obres de rehabilitació d’elements comuns o cobertes també s’han previst diferents quanties en funció de si el que es fa es solucionar patologies estructurals, si s’impermeabilitza la coberta o si el que es fa és un manteniment amb la substitució d’elements en mal estat. També es preveuen ajudes per l’adequació d’instal·lacions de gas, electricitat, aigua i sanejament així com també per rehabilitar façanes ja sigui esmenant deficiències de seguretat o recuperant-les amb l’arrebossat o pintant-les.

El consistori ja va obrir a finals del 2013 una primera convocatòria en aquest sentit, que en aquella ocasió va estar dotada amb 60.000 euros i que es va acabar ampliant a 113.00 euros per donar cobertura a les sol·licituds que es van presentar.

A banda d’aquest punt, també es debatrà una modificació de crèdit per un import total de 145.000 euros així com també la contractació d’un crèdit de 200.000 euros per a Fira de Mollerussa, entre altres.  

 

Publicat a Mollerussa

La 30a edició de la Mitja Marató de Mollerussa serà cita indiscutible pels amants de l’atletisme el proper 22 d’octubre ja que la prova, organitzada conjuntament per l’Ajuntament de la ciutat i l’Associació Atlètica Xafatolls, congregarà primeres figures d’aquesta disciplina. L’atleta Eliseo Martín, que va diputar les Olimpíades del 2000 a Sidney, les del 2004 a Atenes i les del 2008 a Pekin a més de ser bronze al 2003 al Mundial de París, ha confirmat que hi competirà juntament amb Abderrahim El Jaafari (Campió de Catalunya de Cros al 2017 i rècord de la Cursa del Corte Inglès). Compartiran protagonisme amb el guanyador de les darreres 4 edicions, l’atleta dels Xafatolls Ricard Pastó així com també els guanyadors d’aquesta prova en anys anteriors amb els quals s’ha contactat amb motiu del 30è aniversari. També a la cursa de 5 quilòmetres es comptarà amb un cartell de luxe amb Eva Pérez (olímpica a Sidney 2000) i Mireia Sosa (campiona de Catalunya de Marató al 2015) i Toni Baños, que ha competit al Mundial Junior del 2017.

Ho han explicat l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, conjuntament amb el president i el coordinador esportiu dels Xafatolls, Juli Niubó i Fran Carrillo, respectivament, els quals han donat a conèixer també la principal novetat de la cursa que per primera vegada donarà premis en metàl·lic als tres primers classificats de la cursa en les dues categories absolutes. L’import serà de 300 euros pel primer, 200 pel segon i 100 pel tercer, els mateixos imports que es donaran als tres equips millor classificats, un classificació que s’establirà amb els temps de 5 dels seus corredors que primer entrin a meta, un dels quals com a mínim ha de ser una dona. Els premis en metàl·lic es completaran amb un de 500 euros pels atletes que aconsegueixin superar el rècord de la prova tant en categoria masculina com en femenina.

Pel que fa al ritme d’inscripcions, de moment ja hi ha més de 700 inscrits per disputar la Mitja, que tindrà 13 quilòmetres de recorregut en trama urbana, i al voltant de 170 per a la cursa de 5 quilòmetres, segons ha explicat Juli Niubó que ha indicat que l’objectiu és poder acostar-se a la xifra del miler d’atletes per celebrar aquesta 30a edició que tindrà també per a tots els inscrits un obsequi de qualitat com és un paravent. També hi haurà 5 avituallaments al llarg del recorregut i ambientació musical amb batucads i Dj’s.

 

Trainning Day amb els olímpics Nacho Càceres i Eliseo Martín

A banda de córrer la mitja, Eliseo Martín també oferirà dissabte al matí a la pista d’atletisme de la Serra un matí d’entrenament qualificat a aquells atletes que estiguin inscrits a la cursa i hi vulguin participar. Ho farà conjuntament amb Nacho Cáceres, olímpic a Londres al 2012.

També dissabte tarda i diumenge al matí al Pavelló Onze de Setembre tindrà lloc la Fira del Corredor, que comptarà amb una desena d’expositors relacionats amb el running i dissabte a la tarda i com a prèvia també es faran al parc municipal les curses infantils des de P-3 a categoria cadet.

 

 

 

 

Publicat a Mollerussa

L'Associació Alba aprofita cada any la Fira del Medi Ambient de Tàrrega per a donar a conèixer projectes i iniciatives que porta a terme com a entitat relacionades amb la sostenibilitat i la cura del medi ambient.  Aquest any presentarà el nou projecte de fusteria que s'està portant a terme des de fa uns mesos dins del programa d'activitats terapèutiques amb les persones del Centre Ocupacional. 

L'objectiu del projecte és la reutilització de palets, palots i altres fustes per elaborar productes per a particulars, entitats i empreses, i fomentar d'aquesta les habilitats manipulatives i donar a conèixer les capacitat de les persones ateses de l'entitat. Els beneficis es reinvertiran en el propi servei per a necessitats i activitats de les persones del CO. 

A l'estand que l'Associació Alba tindrà durant aquest cap de setmana a la Fira del Medi Ambient s'hi podran veure alguns dels objectes que s'han fabricat a través d'aquest projecte i es farà difusió del projecte a través de flyers informatius. 

 

Rafel Vives del programa 'Ja t'ho faràs!' col·labora amb el taller de reciclatge creatiu 

Demà dissabte a les 11 del matí les mestres de l'Escola Alba oferiran com cada any a l'estand de l'Associació Alba un taller de manualitats per a infants amb material reciclat. Aquest any comptaran amb la col·laboració del presentador del programa 'Ja t’ho faràs!' de TV3, en Rafel Vives, que ha estat convidat pels organitzadors de la Fira del Medi Ambient per a fer la inauguració oficial.

Publicat a Tàrrega