Resultats de la cerca per: buscar

-       Biografia

Sóc Joan Pla Cubedo, tinc 48 anys i sóc operador industrial. 

 

-       Quin és el seu lema de campanya? 

“Som Solucions”, perquè creiem que podem solucionar moltes situacions als ciutadans i ciutadanes, especialment el dia a dia.

 

-      Quines polítiques vol prioritzar?

El contacte directe amb la gent, l'atenció personalitzada i una comissaria digna per la guàrdia urbana. També solucionar els problemes que tenim actualment en els àmbits social, laboral i comercial. Volem incidir en el dia a dia i buscar un futur real per Balaguer sense vendre fum.

 

-       Per què es presenta?

Perquè crec que som persones molt accessibles al ciutadà i el nostre grup pot aconseguir l'esmentat anteriorment.

 

-       Com voldria que fos Balaguer en un futur?

Alegre, actiu i progressista.

 

-       Tres coses que consideri que s’estan fent bé i tres que cal millorar?

S'està fent bé la reducció del deute municipal que ha baixat molt, el tema cultural ha tingut molta activitat i els esdeveniments esportius de renom nacional i internacional que hi ha hagut.

Cal millorar el dia a dia, la proximitat amb la ciutadania, el centre històric i el tema industrial. 

Publicat a Balaguer

La cap de llista de Junts per Tàrrega, Rosa Maria Perelló, ha explicat que la seva candidatura aposta per “facilitar els serveis d’habitatge al municipi” i “buscar noves fórmules d’ajuts socials” durant el proper mandat, que començarà després de les eleccions municipals del 26 de maig. La cap de llista ha defensat que votar a Junts per Tàrrega és “anar a favor d’un projecte per a tothom, que vol estar al costat de les persones sense excloure ningú”.

Perelló ha recordat que “el primer objectiu d’un ajuntament ha de ser el benestar dels ciutadans i ciutadans” i ha subratllat que “ha de tenir en compte a totes les persones”. Així mateix, la candidata de Junts per Tàrrega ha afirmat que “només així és possible que el progrés i les oportunitats acabin beneficiant a tothom”.

En aquest sentit, el programa electoral de la candidatura encapçalada per Rosa Maria Perelló també proposa altres iniciatives de caràcter social i econòmic per al proper mandat com: ajustar la fiscalitat de manera sostenible, continuar reduint l’IBI –el qual ja han abaixat fins a un 9,42% en els seus darrers quatre anys de mandat–, seguir amb el programa ‘Sempre Acompanyats’ de suport a la gent en soledat no volguda, continuar amb la formació d’emprenedoria al viver d’empreses i consolidar els ajuts a emprenedors i microempreses.

Publicat a Tàrrega

Aquest és el tercer any que el Grup Alba, des del seu servei de formació i inserció Enfoc, gestiona l'enviament de 3 grups de joves a través del programa TLN Mobilicat impulsat i finançat pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies dins del marc del Fons Social Europeu (FSE) i del programa de Garantia Juvenil.

Aquesta setmana ha marxat cap a Wernigerode (Alemanya) un grup format per 6 joves amb alguna discapacitat que passaran 2 mesos a aquesta ciutat alemanya realitzant pràctiques a diferents empreses. Un professional del Grup Alba realitzarà el seguiment d'aquests joves durant la seva estada i comptaran amb una persona de referència a l'entitat d'acollida. 

Durant el mes d'abril els joves han hagut de fer tot un procés de preparació a Tàrrega que ha consistit en una formació lingüística i cultural del país on han après una mica d'alemany, els seus costums i algunes de les seves tradicions. La segona fase del programa consisteix en realitzar les pràctiques al país d'acollida que es complementen amb sortides culturals i d'oci. 

El grup estarà fins a finals de juny a Alemanya i després cada un dels joves comptarà amb un procés d'orientació per ajudar-los a trobar una feina. L'objectiu del programa és facilitar la inserció laboral dels joves mitjançant un itinerari personalitzat d'acompanyament i suport, amb aprenentatge pràctic i formatiu a l'estranger, a partir dels seus interessos i motivacions. El programa pretén generar noves oportunitats per a aquests joves per accedir al mercat de treball i aconseguir una ocupació un cop tornin a Catalunya.

El Grup Alba és l’entitat de referència del programa TLN Mobilicat a la comarca de Lleida, després de guanyar-ne el concurs gràcies a la seva experiència de més de 15 anys en projectes europeus. L'entitat s'ha encarregat de buscar i fer la selecció dels joves i de contactar amb les entitats d'acollida dels respectius països que han fet d'intermediàries amb les empreses. 


Publicat a Tàrrega

Anglesola ha celebrat aquest divendres un dels actes amb més populars de les seves festes locals, el repartiment dels panets de la caritat beneïts amb la relíquia de la Santa Creu, tradició que s'ha mantingut ininterrompudament des del segle XIII. S’han repartit uns 12.000 panets entre centenars de persones, la majoria veïns però també visitants de pobles propers. L'acte s’ha traslladat a l'interior de l'església de Sant Pau Narbona per la pluja.

La tradició diu que cal repartir quatre racions de panets per persona i doble ració a totes aquelles dones en estat de bona esperança. El sentit d'anar a buscar els panets és perquè hi ha la creença que el pa beneït preserva de la tempesta i els llamps. La gent els penja en els arbres i en les cases per protegir-se de les pedregades.

Els panets, que els elaboren els forners de la vila, tenen una forma circular i pesen entre 50 i 60 grams. Estan fets amb farina de blat, aigua, sal i sense llevat.

Els panets de la caritat han estat beneïts al matí en el marc de l'eucaristia.

Un grup de famílies de Tàrrega reclama una segona línia de P3 a l'escola Maria Mercè Marçal de la capital de l'Urgell. Si bé els resultats de les preinscripcions no es publicaran fins al proper 26 d'abril, aquest col·lectiu afirma que tot apunta que hi haurà una important demanda per matricular els nens en aquest centre educatiu.

El grup de famílies d'alumnes que el proper curs començaran P3 ja ha mantingut reunions amb responsables de l'Ajuntament i del Departament d'Educació per donar a conèixer les seves inquietuds. A més, buscaran el suport dels principals sindicats.

Per al proper curs escolar de moment a Tàrrega hi ha vuit línies de P3, cinc en escoles públiques (2 Jacint Verdaguer, 2 Àngel Guimerà i 1 Maria Mercè Marçal) i tres a concertades (2 Vedruna i 1 Escola Pia). El grup de pares mobilitzat demana crear una segona línia d P3 a l'escola Maria Mercè Marçal tenint en compte que es troba en una zona de creixement. Val a dir que aquest centre ja té 2 línies en alguns cursos.

Publicat a Tàrrega

La presidenta de la Diputació de Lleida, Rosa Maria Perelló, ha presidit aquest dilluns una trobada amb els alcaldes de la Noguera a la seu del Consell Comarcal, a Balaguer, on ha estat rebuda per la vicepresidenta Sònia Valero.

La reunió formava part del seguit de trobades que la presidenta està mantenint amb els dirigents municipals en les seus dels diferents Consells Comarcals. 

Durant la trobada, la presidenta de la Diputació ha informat els alcaldes dels diferents projectes que la corporació té en marxa a la Noguera. A més, la presidenta ha pogut conèixer de primera mà la realitat de la comarca i “les seves inquietuds i demandes” que, a través dels seus alcaldes, se li han fet arribar.

En qualsevol cas, Perelló ha dit que l’objectiu és “buscar complicitats entre les administracions” en tots aquells aspectes que afecten el territori, com ara el desplegament de la fibra òptica, el suport als projectes emmarcats dins el programa FEDER i la potenciació entre els ens municipals del servei de secretaris-interventors del Servei d’Assistència Tècnica (SAT), entre d’altres.

Publicat a Balaguer

El 35è Saló del Llibre Infantil i Juvenil de Catalunya, que se celebra a L’Amistat de Mollerussa fins el 14 d’abril, ha acollit aquest matí la presentació del conte Lo Parrot, el bandoler, editat pel Casal Popular L’Arreu i l’Ajuntament de Mollerussa i que ha estat escrit per Txell Giné i il·lustrat per Carme Maria Martín, les dues veïnes de Mollerussa, amb l’objectiu de posar en valor la figura de Jaume Banqué, conegut com Lo Parrot, qui, sent propietari de l’hostal i sometent en cap,  va ser alcalde de la ciutat al 1846 i tristament cèlebre bandoler, finalment empresonat i ajusticiat a Lleida.

L’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, ha explicat que el consistori ha actuat “com a facilitador” de la iniciativa promoguda per “una xarxa de gent que estima el municipi i té dots creatives i organitzatives” per fer-la possible. “La suma de totes les mirades fa el paisatge de Mollerussa”, ha dit el primer edil, qui ha lloat el projecte que “neix de la voluntat de recuperar la cultura i la història per redescobrir Mollerussa”.

Per la seva part, Manel Solé, del Casal Popular L’Arreu, ha assegurat que Lo Parrot “ens permet explicar història, cultura i territori i ens ajuda a entendre una manera de fer i de ser de la gent de Mollerussa”. Solé, que ha agraït “la feina desinteressada de gent que treballa per fer cultura i ciutat”, ha avançat que el projecte d’aquest llibre s’emmarca en un de més important sobre la figura de Lo Parrot, que es vol fer coincidir al 2021 amb la celebració del 175è aniversari del seu ajusticiament.

Txell Giné, l’escriptora del conte, ha posat de relleu dos aspectes importants que ha buscat destacar en la història com són el valor de l’amistat com a eix vertebrador i també la picada d’ullet al paper de les dones en la societat encarnat, en aquest cas, en el personatge de Maria Not, una caminadora que porta informació de poble en poble. Per la seva banda, Carme Maria Martín ha destacat la “molta sintonia alhora de crear els personatges” i el repte que ha suposat per ella il·lustrar un conte d’una època històrica per a la que ha hagut de buscar una gamma cromàtica singular.

A banda de la presentació de Lo Parrot, el bandoler, que també té una exposició temàtica en el marc del 35è Saló del Llibre Infantil i Juvenil de Catalunya, el certamen ha acollit avui una de les dues trobades professionals que hi tenen protagonisme com és la 6a Trobada Pedagògica promoguda pel departament d’Educació sota el títol La poesia envers l’escola: mirades i experiències, sent la de l’elaboració del llibre de poesia Sol del Pla per part del Centre de Recursos Pedagògics del Pla d’Urgell i del Consell Comarcal, una de les presentades.

Cal recordar que al certamen, promogut pel Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil (ClijCAT) i organitzat conjuntament amb l’Ajuntament de Mollerussa a través de la Biblioteca Comarcal Jaume Vila,  s’hi poden veure i tocar més de 5.000 libres de 25 segells editorials diferents a través de 7 exposicions, sent L’aigua l’eix temàtic d’enguany. Així mateix, concentra una trentena d’activitats complementàries entre presentacions de llibres, sessions de contacontes i espectacles que se sumen a la visita de set autors destacats del món de la literatura infantil i juvenil que centre les visites guiades que es fan en els dies laborables per als centres escolars.

Publicat a Mollerussa

Una trentena de professionals dels Serveis d’Intervenció Socioeducativa (SIS) de la província de Lleida es van reunir a Balaguer per tal de compartir les experiències d’intervenció de cada servei.

La trobada, liderada en aquesta ocasió per les professionals del SIS de l’àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera, es realitza trimestralment de manera itinerant a les diferents seus dels SIS de la província i té com a objectiu posar en comú les línies de treball que s’implementen a cada comarca per així buscar una millora en els serveis que s’ofereixen.

Actualment, a la Noguera el SIS s’ofereix a la ciutat de Balaguer i de manera itinerant en diferents municipis de la comarca, i és un recurs que posa a disposició de les famílies en situació de risc social un suport individualitzat per satisfer les necessitats bàsiques dels infants i adolescents entre 3 i 16 anys i garantir-los un desenvolupament integral.

Publicat a Balaguer

La presidenta de la Diputació de Lleida, Rosa Maria Perelló, ha anunciat aquest dimarts que la corporació invertirà per millorar les mesures i protocols de seguretat per a la gestió dels riscos d’inundabilitat per tal que aquestes millores tecnològiques puguin permetre dur a terme activitats de diversa índole en aquestes zones.

Aquest ha estat un dels acords al qual s’ha arribat durant la reunió que la presidenta ha mantingut amb els dirigents municipals del Pallars, que s’ha celebrat al Palau de la Diputació, un cop confirmada de manera oficial la marxa del Doctor Music Festival. La reunió ha comptat amb la participació del president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Carlos Isús; de l’alcalde d’Esterri d’Àneu, Joan Blanco; de l’alcaldessa d’Alt Anèu, Laura Arraut; de l’alcalde de la Guingueta d’Àneu, Josep A. Cervós; i l’alcalde d’Espot, Josep M. Sebastià. A la trobada també hi han pres part el vicepresident segon de la Diputació, Gerard Sabarich, i el director del Patronat de Turisme, Juli Alegre.

Segons ha detallat Perelló en acabar la reunió, s’ha arribat a “una situació molt dura”, però ha demanat no perdre “un punt d’optimisme”, en el sentit que s’ha arribat “a un acord per treballar plegats” per tal que “si aquest Doctor Music no se celebra l’any 2019, es pugui fer un altre any”. Això passa per buscar solucions davant l’informe desfavorable de l’ACA (Agència Catalana de l’Aigua), de manera que la inversió consignada als municipis pallaresos amb motiu del Doctor Music, es destinaran a elements que permetin millorar la seguretat, o almenys “minimitzar” els possibles riscos d’inundabilitat, aprofitant els nous avenços tecnològics en sensors de rius o radars meteorològics.

A més, Perelló ha anunciat, d’acord amb els alcaldes, implementar noves campanyes de promoció turística del Pallars, tot plegat amb l’objectiu d’intentar pal·liar la repercussió negativa que ha suposat la marxa del festival. En aquest sentit, Perelló ha afirmat que, si bé s’ha perdut enguany un festival, s’han de potenciar la resta de múltiples i diversos esdeveniments que s’organitzen en aquest territori; és a dir, en paraules de la presidenta, “posar en valor el que tenim i no el que hem perdut”.

Al mateix temps, la presidenta s’ha compromès a acompanyar els alcaldes i el consell comarcal en les reunions que han demanat celebrar tant amb el president de la Generalitat com amb el conseller de Territori.

Per la seva part, el president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, ha dit que l’essència del Doctor Music “és al Pallars” i que, per tant, no volen tancar portes, sinó “deixar-les obertes de cara al futur”, i això passa per “minimitzar riscos” mitjançant la instal·lació d’un seguit d’elements de seguretat.

 

Tàrrega ja es prepara per convertir-se aquest cap de setmana en la capital del Playmobil. Una de les grans novetats d’enguany és que les activitats de la 8a Fira del Playmobil no es concentraran només al pavelló del Club Natació, sinó que també comptarà amb un recorregut pels carrers més cèntrics de la capital de l’Urgell.

El dissabte 6 d’abril, a 3/4 de 6 de la tarda, tindrà lloc un espectacle itinerant amb els populars clicks com a protagonistes a càrrec de la companyia teatral Campiquipugui Produccions. Sota el nom Clicks ambulance, els populars ninos cobraran vida i revolucionaran la vida comercial del centre de la ciutat amb un show molt amè i entretingut en un espectacle promogut per Foment Tàrrega.

La vinculació amb aquesta entitat targarina ha estat present a la Fira del Playmobil de Tàrrega des de la primera edició i enguany també es podrà veure amb el concurs Comerç-Click. La novetat d’enguany és que des de dilluns ja es pot participar en el concurs on els participants han de buscar els clicks amagats en els aparadors de 15 botigues de la ciutat. Després d’omplir la butlleta, aquesta s’haurà de presentar a la Fira del Playmobil durant el cap de setmana i s’entrarà en un sorteig de vals de Foment Tàrrega.

 

Publicat a Tàrrega
Pàgina 1 de 29