Dimarts, 20 Setembre 2016 14:13

Els dos óssos bruns d'Arties són traslladats a un santuari d'Hongria

Valorar aquest article
(0 vots)
Els dos óssos bruns d'Arties són traslladats a un santuari d'Hongria Conselh Generau d'Aran

Els dos óssos bruns que vivien des de fa anys tancats a Arties han estat traslladats aquest dilluns 19 de setembre a Hongria.

Els dos óssos, Mim i Aran, han sortit en un camió passades les 11 del matí, segons ha informat la Fundació per al Desenvolupament i Assessorament i Acció en Defensa dels Animals (FAADA), que des de fa temps reclamava el seu alliberament. Al santuari Medveotthon, els óssos passaran un mes en quarantena i després viuran en 30 hectàrees de bosc juntament amb altres óssos procedents de rescats de tot Europa.

La setmana passada va arribar a FAADA l'últim permís procedent de les autoritats hongareses, que faltava per poder posar en marxa l'enviament al santuari. El seu viatge a Hongria es pot fer gràcies a la col·laboració de diferents grups i col·lectius. La coordinació entre administracions, autoritats, el veterinari i la fundació ha estat essencial per dur a terme aquest trasllat, segons destaca FAADA.

La campanya de FAADA per treure els plantígrads d'Arties va començar fa anys, l'entitat va arribar a aconseguir 98.000 signatures a Change.org per aconseguir l'alliberament.

El síndic d’Aran, Carlos Barrera, ha manifestat que “el 1996, tot just un any després del lliurament per part de l'Estat francès dels primers exemplars d’óssos bruns als Pirineus provinents d’Eslovènia, l'únic poble del Pirineu que va acceptar la instal·lació d’un espai per acollir-los dins del programa de sensibilització impulsat per la Generalitat va ser el poble d’Arties i el municipi de Naut Aran”. Barrera ha afegit que “amb l'aplicació de l'actual norma sobre els parcs zoològics, l'Ajuntament de Naut Aran i el poble d’Arties van decidir l'any 2015 donar per finalitzada la seva implicació en aquesta sensibilització”.

Llegit 580 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar