Dimarts, 02 Maig 2017 12:57

La Val d'Aran registra el primer atac d'ós a un cap de bestiar equí

Valorar aquest article
(0 vots)
Estat del poltre mort. Estat del poltre mort. Conselh Generau d'Aran

Vilamòs, a la Val d'Aran, ha patit aquesta passada nit un atac de l'ós Goiat que ha causat la mort d’un poltre de dos dies de vida i té la singularitat de ser el primer atac d’ós constatat a un cap de bestiar equí.

La mort del poltre ha estat comunicada per un ramader veí de la zona i s’ha pogut constatar l’autoria gràcies al seguiment GPS que es realitza d’aquest mascle alliberat fa gairebé un any. El GPS ha fixat amb exactitud la presència de Goiat en el punt on s’ha produït l’atac.  

A causa del tipus de moviments que està realitzant, se sospita que Goiat pot anar acompanyat d’una óssa, considerant que aquesta és l’època de zel d’aquesta espècie. 

Les localitzacions de les darreres setmanes mostren grans desplaçaments de Goiat cap a França i cap al Pallars Sobirà. Aquests desplaçaments podrien estar justificats per la recerca de femelles en zel. 

Aquest atac al municipi de Vilamòs reubica a Goiat novament a les Valls Centrals de l’Aran on ha estabilitzat els seus moviments aquests últims dies.

Llegit 531 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar