Dijous, 24 Agost 2017 13:01

Obres de rehabilitació a l’església de la Mare de Déu de Montgarri

Valorar aquest article
(0 vots)
El temple religiós. El temple religiós. Conselh Generau d'Aran

El Conselh Generau d’Aran i l’Arxiprestat d’Aran han començat l’execució de la segona fase del projecte d’intervenció a l’església Mare de Déu de Montgarri, amb un cost aproximat de 70.000 euros.

Aquestes obres preveuen eliminar les filtracions d’aigua a través del mur perimetral nord i la renovació del paviment de l’església, que es trobava degradat per la humitat.

A la part exterior s’ha procedit a l’obertura d’una rasa al llarg de la façana nord, on a l’hivern s’acumula una gran quantitat de neu i aigua, amb la finalitat de drenar el terreny i permetre l’evacuació de les aigües. Els treballs es realitzen sota control arqueològic al tractar-se de l’espai que ocupava l’església precedent, d’estil romànic i datada del segle XII.

Durant els treballs arqueològics s’ha pogut documentar la part inferior del mur meridional de l’església romànica, dividida en quatre trams, així com el paviment del presbiteri, i l’inici de l’absis romànic.

També es procedirà a la restauració i dignificació de la portada romànica, que ara s’obre a la primera capella esquerra de l’església actual.

Està previst que les obres acabin a finals d’estiu.

Llegit 733 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar