Dissabte, 15 Setembre 2018 10:33

La Diputació invertirà 1,8 M€ en la segona fase de la carretera de Vilamòs el 2019

Valorar aquest article
(0 vots)
Un moment de la reunió al Conselh Generau d'Aran. Un moment de la reunió al Conselh Generau d'Aran. Diputació de Lleida

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, s’ha reunit aquest divendres amb el Síndic de la Val d’Aran, Carlos Barrera, i amb representants dels ajuntaments i EMD de la Val d’Aran a la seu del Conselh Generau d’Aran, per tal de posar en comú projectes i actuacions que es porten a terme actualment en el marc del conveni de col·laboració que se signa entre ambdues institucions des de l’any 2011 i que, entre altres, facilita actuacions com la millora de l’hospital Espitau Val d’Aran.

A nivell de comunicacions viàries, Reñé ha anunciat la voluntat d’iniciar l’any 2019 la segona fase de les obres de millora de la carretera de Vilamòs per un pressupost que s’estima superior a 1,8 M€.

El president també s’ha referit a les actuacions en matèria de connectivitat digital, posant èmfasi en l’acord amb la conselleria de Polítiques Digitals per estendre la fibra òptica a les comarques de Lleida, al Pirineu i l’Aran.

Per la seva banda, el Síndic d’Aran, Carlos Barrera, ha posat en valor la recíproca col·laboració institucional que mantenen ambdues institucions i, entre altres exemples, ha citat el cofinançament del projecte FEDER de millora d’accessos en entorns naturals, que millora espais afectats per les riuades del 2013.

En la seva visita a la Val d’Aran, Reñé ha inaugurat aquest vespre l’exposició itinerant Perseguits i salvats. No volien que existíssim, que es podrà veure fins al novembre a l’església de Santa Maria de Mijaran de Vielha. L’acte ha comptat amb la presència de la vicepresidenta segona de la Diputació, Rosa Pujol, i de diferents consellers d’Aran i ha inclòs una visita guiada a l’exposició a càrrec de l’historiador Josep Calvet, comissari de l’exposició.

Així mateix, el president de la Diputació de Lleida inaugurarà aquest dissabte la passarel·la per a vianants sobre el riu Garona a Les, juntament amb l’alcalde de Les, Emili Medan. El president Reñé anirà acompanyat de la vicepresidenta Rosa Pujol.

Aquesta passarel·la forma part dels treballs de reconstrucció del tauler sinistrat per l’avinguda extraordinària del riu Garona del 18 de juny de 2013. Aquests treballs han estat parcialment subvencionats per la Diputació de Lleida.

Llegit 143 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar