Dijous, 17 Gener 2019 13:46

Treball, Afers Socials i Famílies aportarà 452.000 euros a la futura residència per a gent gran del Baix Aran

Valorar aquest article
(0 vots)
Visita a les obres del centre residencial. Visita a les obres del centre residencial. Conselh Generau d'Aran

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, i el síndic d’Aran, Carlos Barrera, han signat aquest matí un acord d’ampliació dels mitjans traspassats per la Generalitat al Conselh Generau d’Aran en matèria d’acció social. A través d’aquest acord, la Generalitat garanteix el funcionament i manteniment de les noves places residencials i d’atenció diürna que es posaran en marxa un cop el Conselh obri la nova residència i centre de dia per a gent gran del Baix Aran ubicada a Les.

El Homrani ha explicat que “la Generalitat aportarà 452.301 euros per al manteniment de 30 places residencials i 10 de centre de dia, que es transferiran a partir de l’entrada en funcionament del nou equipament”. El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies també ha destacat que aquest acord “és un reconeixement a la singularitat i les competències del Conselh Generau d’Aran en matèria d’acció social”.

El Homrani ha afirmat que actuacions com aquestes contribueixen a garantir “un envelliment de quilòmetre zero”. “El fet que aquesta nova residència estigui a Les i no centralitzada a Vielha fa possible que les persones grans de la vessant més nord de la Val d’Aran puguin envellir prop del seu entorn personal i comunitari”, ha destacat El Homrani.

El síndic d’Aran, Carlos Barrera, ha manifestat que “aquesta és la filosofia que està aplicant el Conselh Generau d’Aran amb d’altres inversions pròpies amb l’objectiu d’assolir un veritable reequilibri territorial”.

En un àmbit molt diferent al social, Barrera ha recordat la construcció del Parc de Visualització de Fauna (Aran Park) al Portilhon i molt proper a Bossòst.  

D’altra banda, l’acord també preveu una ampliació de la dotació econòmica destinada al Servei d’Atenció Domiciliària (SAD) que s’aplicarà a mesura que el Conselh Generau d’Aran també incrementi la prestació d’aquest servei.

Llegit 132 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar