Divendres, 10 Maig 2013 17:58

El Conselh Generau d’Aran reconstrueix la finestra gòtica de l’església de Santa Maria d’Arties

Valorar aquest article
(0 vots)

El Conselh Generau d’Aran ha reconstruït la finestra gòtica de migdia de l’església de Santa Maria d’Arties, recuperant els atributs inicials i posant en valor les peces recuperades de la mateixa, de les quals encara es conserven algunes policromies.
A tal efecte es defineix una forma de com podien anar les peces inicialment, mimetitzant les formes de la finestra de Sant Andreu de Salardú i fent coincidir amb les restes trobades de la d’Arties, aproximant així el dimensionat escaient.
Es van recuperar les pedres mal col·locades a la actualitat per tal de netejar-les i per a posterior col·locació. També es va recuperar marbre d’Arties, de demolicions d’edificacions construïdes amb el marbre de la cantera que hi havia darrera dels Banys d’Arties, i en el seu defecte pedra de marbre similar la qual va tenir el vistiplau de la direcció facultativa i del departament de Patrimoni del Conselh Generau d’Aran.
“L’església de Santa Maria d’Arties ha estat declarada com a Bé d’Interès Nacional i el Conselh Generau d’Aran, com a responsable de la seva conservació, va decidir reconstruir la seva finestra gòtica per augmentar la seva presència i singularitat” ha manifestat Jèp de Montoya, cap de Cultura i Patrimoni del Conselh Generau d’Aran.

Llegit 1787 vegades Darrera modificació el Divendres, 10 Maig 2013 18:04

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar