Divendres, 24 Maig 2013 17:26

El Conselh Generau d’Aran millora el Refugi de Saboredo

Valorar aquest article
(0 vots)

El Conselh Generau d’Aran millora el Refugi de Saboredo, ubicat a 2298 metres d'alçada, ja que actualment té unes dimensions reduïdes, només té capacitat per a 21 persones. Per tal d’aconseguir rapidesa constructiva i de posada a obra, minimitzant al màxim l’impacte ambiental i apostant per la sostenibilitat i la eco eficiència, s’ha instal·lat un mòdul prefabricat de fusta directament connectat amb les dependències actuals, amb una doble pell exterior de xapa.
Mitjançant l’adopció d’una secció corba contínua es vol aconseguir un millor factor de forma que optimitzi la relació entre volum interior i la superfície de la pell. Aquesta geometria facilita l’escorrentia de l’aigua de pluja a l’hora que suposa un millor capacitat estructural vers les elevades sobrecàrregues de neu que haurà de suportar l’edificació.
L’ampliació, de mesures exteriors 11 metres x 3,95 metres, s’aixeca respecte l’actual refugi adossat al costat nord per a captar la radiació del sol per la façana sud però també queda protegida per la roca que sobresurt per darrera. Hi han uns grans panys fixes de vidre a sud per a captar i emmagatzemar la màxima escalfor solar per el volum de la zona de dormitoris.
És una tipologia constructiva industrialitzada que permet fer el màxim treball a taller per tal de minimitzar la feina a peu de Refugi degut a les dificultats d’accés i de les condicions meteorològiques. El procediment que s’ha emprat és un sistema d’entramat lleuger de fusta procedent dels boscos sostenibles del Pirineu i regulats pel PEFC. Ha estat fabricat a les dependències de Rialp de Fustes Sebastià.
En paraules del síndic d’Aran, Carlos Barrera: “el Conselh Generau d’Aran aposta per aquest Refugi com a prototipus d’enclavaments en alta muntanya pretenent que el valor del nou volum edificat serveixi com a referència en quant al procés de prefabricació, prestacions i muntatge aplicables a posteriors edificacions de característiques similars que, el Conselh Generau ha batejat amb el nom de Refugi Aranés
El Conselh Generau d’Aran i Fustes Sebastià van estar presents al Saló Internacional de la Construcció, CONSTRUMAT, a on s’exposava un model de treball del Refugi Aranés.

Llegit 1658 vegades Darrera modificació el Divendres, 24 Maig 2013 18:49

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar