Dijous, 20 abril 2017 11:09

Kim Castells cedeix en dipòsit al Conselh Generau d’Aran més de 800 fotografies

Valorar aquest article
(0 vots)
El moment de la cessió. El moment de la cessió. Conselh Generau d'Aran

El síndic d’Aran, Carlos Barrera, i l'autor fotogràfic, Kim Castells, han signat un contracte de cessió documental de més de 800 fotografies de la Val d’Aran. 

La documentació forma part del patrimoni documental aranès, en concret documentació fotogràfica de la que és autor. L'acte ha comptat també amb la presència de Jèp de Montoya; de la directora de l'Arxiu General d’Aran, Maria Pau Gómez; de la tècnic de patrimoni del Conselh Generau d'Aran, Elisa Ros,  i de la dona de Kim Castells.

Kim Castells s’inicia com autor fotogràfic l’any 1978 i publica el seu primer llibre el 1981. Des d’aleshores i fins a l'any 2012, amb aquest títol, ja són 90 els llibres publicats. En col·laboració amb autors literaris com Josep Pla, Josep Maria de Sagarra, Joan Brossa, Lluís Racionero, Màrius Carol, Lluís Permanyer, Carme Riera, Baltasar Porcel, Miquel de Palol, Ana Puértolas, Xavier Benguerel, Lluís Carandell, José Antonio Labordeta, Mariano Gomá, Jèp de Montoya, Miquel Desclot, Salvat-Papasseit, Joan Bellmunt, Carlos Duarte, Raimon Panikkar i amb textos de Gonzalo de Berceo, Kim Castells ha contribuït a establir un llenguatge màgic i de gran bellesa, el del mot i la imatge. Ja fa temps que va fer realitat aquell vell lema de “escriure amb llum” que és el significat etimològic del terme fotografiar. L'obra editada així ho demostra.     

Kim Castells ha manifestat la seva voluntat de dipositar els anomenats objectes en el Conselh Generau d’Aran, creant el fons documental 'Kim Castells Benosa'. El fons serà dipositat a l'Arxiu General d’Aran, que es compromet a lliurar a Kim Castells una còpia de l'inventari detallat del fons que és objecte del present dipòsit, una vegada sigui classificat i ordenat convenientment.

El Conselh Generau d’Aran podrà utilitzar les fotografies per les seves publicacions, exposicions i activitats pròpies del Conselh en qualsevol format i medi, amb la seva autoria, sense cap cost en concepte de drets d’autor.

Llegit 318 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar