Dimecres, 05 Desembre 2018 11:37

Reclamen que la Constitució reconeixi la “singularitat” de la Val d’Aran

Valorar aquest article
(0 vots)

El síndic d’Aran, Carlos Barrera, va plantejar el passat 26 de novembre a la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, el reconeixement de la realitat i singularitat de la Val d’Aran dins de Catalunya i Espanya davant d’una possible revisió de la Constitució Espanyola.

El síndic d’Aran va manifestar que és el gran moment de la Val d’Aran per buscar l’aliança del Govern que permeti fer les propostes de reconeixement de la singularitat de la vall, ja que hi ha prou fonament de dret per aquest reconeixement per part de l’Estatut de Catalunya i de la mateixa Llei d’Aran, va assegurar el Conselh Generau d’Aran en un comunicat.

Per la seva part, Cunillera va dir que li satisfà que Barrera reconegui la vigència de la Constitució i demani que es potenciï “per fer-la millor”.

En el transcurs de la trobada, Barrera va informar a la delegada del Govern a Catalunya sobre les al·legacions presentades a l’alternativa del Ministeri de Foment per la reforma de la carretera N-230, des de la boca nord del Túnel de Vielha fins a la frontera amb França. Amb tot, Cunillera va reconèixer que si es prorroguen els pressupostos de l’Estat “serà més difícil” invertir en infraestructures com la carretera N-230 a Lleida.

 

Llegit 412 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar