Divendres, 19 abril 2013 11:46

La Universitat Sènior de la Coruña visita la Val d'Aran

Valorar aquest article
(0 vots)

El grup de la Gent Gran de la Universitat Ramon Llull de Barcelona, amb seu a la Val d’Aran, ha rebut i acollit una representació de la Universitat Sènior de la Coruña i d'altres membres de la mateixa Universitat Ramon Llull, amb seu a Barcelona. Acompanyats pel seu director, Xavier Lorente, se'ls ha explicat les singularitats lingüístiques, artístiques, folklòriques, turístiques, gastronòmiques i històriques de la Val d'Aran. Carol Desel, directora del Museu de la Val d’Aran, els ha fet una visita guiada pel museu donant a conèixer les peculiaritats del país.
També Luís Carlos Medina, vice síndic primer, i Jèp de Montoya, cap de Cultura i Patrimoni del Conselh Generau d'Aran, els han rebut a la seu del Conselh, donant la benvinguda i ampliant els coneixements sobre el fet diferencial aranès i la seva història i transcendència de la mateixa des de l'Edat Mitjana fins als moments actuals.
La directora de la Universitat de la Coruña, Pilar García i el responsable de Projectes Europeus, Francisco Ascón, han entregat al vice síndic primer, Luís Carlos Medina, la medalla de la Universitat de la Coruña.
Posteriorment, han visitat el poble d’Unha, on se'ls ha ensenyat i explicat amb detalls el Museu de la Neu per part d'Olga Besolí, i l'arquitectura romànica de l’església i la pintura romànica, gòtica i renaixentista del seu interior per la tècnica i especialista en patrimoni, Elisa Ros.
Per part de l'Entitat Local Descentralitzada d’Unha, se'ls ha ofert un aperitiu.

Llegit 2192 vegades Darrera modificació el Divendres, 19 abril 2013 12:07

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar