Dijous, 09 Maig 2013 17:23

El diputat aranès, Àlex Moga, demana la constitució de la ponència per tramitar la nova Llei d’Aran

Valorar aquest article
(0 vots)

El diputat de CiU per l’Aran, Àlex Moga, ha instat a la Generalitat de Catalunya a començar la tramitació de la nova Llei d’Aran, en el marc del 700 aniversari del seu reconeixement nacional. Moga ha recordat que “l’actual Llei d’Aran va crear un govern amb capacitat de gestionar la cultura, joventut, serveis socials, turisme, els nostres boscos... I també ens ha permès potenciar la nostra llengua, fomentar-la i introduir-la a les escoles”. I l’Estatut del 2006 consagra la realitat d’Aran a l’article número 11.
Per continuar amb aquest reconeixement dins de Catalunya i fora, el diputat de CiU ha demanat a la vicepresidenta del Govern reprendre la voluntat de l’anterior legislatura de constituir la ponència per donar resposta “als anhels del poble d’Aran que ambiciona més quota de govern, més capacitat jurídica i un nou sistema de finançament”. Àlex Moga ha agraït que per l’Aran, “Catalunya ha estat un exemple de reconeixement nacional; ha estat un binomi d’exemple internacional”. Per aquest motiu, “ara toca reconèixer els 700 anys d’Aran, un poble reconegut pel Parlament de Catalunya”.
Per la seva banda, la vicepresidenta del Govern i consellera de governació, Joana Ortega, s’ha compromès a començar la tramitació de la nova Llei d’Aran aquesta legislatura per continuar amb el seu reconeixement de realitat. I ha assegurat que el Govern de la Generalitat defensarà la identitat nacional d’Aran i la llengua aranesa front la intransigència del govern espanyol.

Llegit 1781 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar