Divendres, 17 Maig 2013 18:02

Vielha organitza demà dissabte dia 18 el VII Concurs Morfològic de l'Ovella Aranesa

Valorar aquest article
(0 vots)

Aquest dissabte, dia 18 de maig, a Vielha, en el marc d’una fira que té com a protagonistes els productes de la Val d’Aran, es realitzarà el VII Concurs Morfològic de l'Ovella Aranesa i una mercat d’artesans. Amb aquesta activitat pretén donar-se a conèixer a tota la família el treball de conservació de l'Ovella Aranesa, així com els productes de la Val d’Aran.
El 18 de maig a Vielha es realitzarà el VII Concurs Morfològic de l'Ovella Aranesa, en tot emmarcar-se en una fira que té com a objectiu fonamental donar a conèixer els productes propis de la Val d’Aran.
La fira anomenada “Els productes de la nostra terra” proposa diferents activitats per tota la família al llarg de tot el dia, intentant que, d’una manera pràctica i dinàmica, tant els grans com els petits de la família s’entretinguin i coneguin una mica millor l'Ovella Aranesa i als productors i artesans de la Val d’Aran.
L'ovella aranesa està en el perill d’extinció, amb un cens de quasi 3.000 efectius distribuïts en 42 explotacions, i l'objectiu fonamental d’ACORA és la seva conservació i promoció. Quant als seus trets particulars, l'Ovella Aranesa es caracteritza per ser de gran, de proporcions allargades i, a més, ambdós sexes tenen banyes. Donat que els ramaders d’ACORA volen recuperar les varietats però antigues, pel que fa a la capa, s’admeten sis varietats de color: blanca, negra, bereta, mascarda, capirròia i oelhinera.
La diada serà organitzada per l'Associació de Criadors d’Oví de Raça Aranesa-ACORA, l'Ajuntament de Vielha i Mijaran i el Conselh Generau d’Aran, col·laborant-hi diverses entitats.

Llegit 1852 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar