Dimarts, 11 Juny 2013 18:06

Inauguració a Sant Joan d’Arties de l’exposició #dretscompartits, una iniciativa promoguda per la Comissió Europea

Valorar aquest article
(1 Votar)

Més de 25 persones van participar ahir de manera activa en el "Diàleg ciutadà sobre el futur d'Europa" establert amb motiu de la inauguració de la exposició "#dretscompartits" que estarà a l'església de Sant Joan d'Arties fins al proper dia 16 de juny i que va comptar, com a ponents a Ferran Tarradellas, director de la representació a Catalunya de la Comissió Europea, Carles Dalmau, síndic municipal de Greugues de Sant Boi, Jep de Montoya, cap de Cultura i Patrimoni del Conselh Generau d'Aran, i Luis Carlos Medina, vicesíndic del Conselh Generau d'Aran.

L'acte va ser introduït per Jep de Montoya, qui va destacar que l'exposició estigui a la Val d'Aran i concretament a Arties, destacant-ne el format del "diàleg" que defugia la tradicional fórmula de les taules rodones, per donar veu activa al públic assistent, tot demanant al representant de la Comissió Europea, Ferran Tarradellas, que donés trasllat de les inquietuds de la ciutadania de la Val d'Aran en relació a la temàtica Europea.

Després de la intervenció dels ponents es va per obrir un autèntic diàleg amb els presents a l'acte amb la voluntat d'escoltar i promoure l’interès entre els assistents, però alhora d'intercanviar parers, experiències i visions.

El contingut de la sessió va tenir tres blocs ben definits: El primer bloc: Quina ha estat la responsabilitat i solidaritat europea davant la crisi i com es valora el paper de la UE durant aquesta crisi? El segon va tractar sobre la Democràcia i la transparència a les institucions europees: com es pot fer més democràtica la UE i quines propostes hi han per una millor participació de la ciutadania. I el tercer i darrer bloc, com hauria de ser la UE de futur: Més Unió Europea? Una Europa Federal?
 
Finalment, el representant de la Comissió Europea a Barcelona, Ferran Tarradellas va manifestar la voluntat de la institució, a la vista del desenvolupament del "diàleg" de recollir els suggeriments i les inquietuds de la ciutadania que era present en l'acte i fer-la arribar als responsables de la institució.

Llegit 1917 vegades Darrera modificació el Dimarts, 11 Juny 2013 19:14

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar