Galeria

Recull fotogràfic de la XXXIII edició del Bacus de Verdú

El passat cap de setmana el Bacus de Verdú, la Festa de la Verema i el Vi, va celebrar la seva 33a edició, la qual va ser tot un èxit de participació ciutadana.

Entre les novetats d'aquesta edició cal destacar la 1a Cursa Bacus, que va tenir lloc dissabte 16 de setembre a les 19 h, amb sortida des de la Plaça Major. La cursa, de 10,4 km i un desnivell de més de 180 m, va comptar amb quasi un centenar de corredors. 

A més a més, la gran Festa de la Verema i el Vi, que aquesta edició s'ha avançat a causa de les condicions meteorològiques que estan vivint, va acollir diverses activitats dirigides a tots els públics; visites guiades, exposicions, concursos, sardanes, trobada de gegants, música, etc. Enguany, per primera vegada, també ha comptat amb una petita Fira Artesana.

Cal destacar l'acte central de la celebració, la Gran Piada de Verdú, que va tenir lloc diumenge 17 de setembre, a la Plaça Major del poble, on es fa una representació de tot el procés tradicional d'elaboració del vi, des del transport del raïm fins a l'acció de trepitjar els raïms amb els peus per fer-ne el vi.