A la reunió, que ha estat presidida pel ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, per part andorrana, i per la consellera de Salut, Alba Vergés, per la part catalana, hi han assistit també els secretaris d’Estat d’Afers Europeus, Landry Riba, de Salut, Helena Mas, d’Interior, Joan León, d’Infraestructures i Telecomunicacions, Cesar Marquina, i d’Economia, Èric Bartolomé, per la part andorrana, i el secretaris generals de Salut i Interior, Marc Ramentol i Elisabet Abad, i la secretària d’Acció Exterior i la Unió Europea, Elisabet Nebreda, per la catalana.

Durant la reunió s’han posat de manifest les actuals dades sanitàries d’Andorra i de Catalunya, i s’ha tractat de manera específica l’evolució de les mesures que afecten als desplaçaments dels residents entre ambdós territoris. En aquest sentit, la reunió d’avui ha permès arribar a l’acord que, una vegada transcorregut el període festiu de Setmana Santa, es pugui assimilar Andorra al conjunt de Catalunya en matèria de mobilitat (sempre depenent de la situació epidemiològica), i no només a l’Alt Urgell, amb el benentès que els desplaçaments entre ambdós territoris se cenyeixin a les condicions i limitacions sanitàries establertes amb caràcter general.

Per tal de mantenir un seguiment periòdic de la situació, s’ha acordat que la propera setmana hi haurà una reunió entre els responsables de Salut en la qual es compartiran, entre altres, els processos de cribratge que es realitzen als dos territoris. La propera reunió del grup de treball s’ha fixat per al 6 d’abril.