Actel i Fruits de Ponent impulsen la societat compartida 'Novacoop Mediterranea'

Novacoop Mediterranea inicia la seva trajectòria amb la formació en les pròximes setmanes del seu consell d'administració integrat per membres de les dues cooperatives fundadores, i successivament altres aspectes claus per al funcionament de la societat
Planta d'Actel al terme de Tèrmens ©Actel
photo_camera Planta d'Actel al terme de Tèrmens ©Actel

Les cooperatives Grup Fruits de Ponent i Actel Grup, han acordat la creació d’una societat compartida amb participació equitativa del 50% per part de les dues entitats que s'anomenarà Novacoop Mediterranea. Una nova empresa agroalimentària que aglutina l'esperit cooperatiu amb la riquesa de la producció agrària mediterrània.

Novacoop Mediterranea inicia la seva trajectòria amb la formació en les pròximes setmanes del seu consell d'administració integrat per membres de les dues cooperatives fundadores, i successivament altres aspectes claus per al funcionament de la societat.

Què és Novacoop Mediterranea? 

Actel i Fruits de Ponent han dedicat més d’un any a concebre aquesta societat conjunta amb una estructura legal de Societat Limitada (SL), amb l'àmplia responsabilitat de gestionar les operacions diàries relacionades amb la fruita, l’oli, els fruits secs, els serveis als socis i les energies. Aquesta decisió estratègica sorgeix d'una profunda reflexió conjunta, tenint en compte la situació que avui viu el sector, amb una alta concentració d'actors en la cadena agroalimentària que cal fer front, i els canvis determinants en la producció agrària provocats per l'emergència climàtica. 

Aquesta col·laboració busca, en el marc del desenvolupament sostenible, optimitzar la rendibilitat de les explotacions dels socis i sòcies mitjançant una transformació i comercialització més adients dels productes agraris. Així mateix, planteja abordar col·lectivament les altes necessitats d'inversió actuals. 

Planta de Fruits de Ponent a Alcarràs ©Fruits
Planta de Fruits de Ponent a Alcarràs ©Fruits

Aliança Estratègica per un servei integral i noves oportunitats de negoci 

Novacoop Mediterranea buscarà l'optimització de les activitats existents i aspira a proporcionar un servei integral a la massa social. A més, busca noves oportunitats de negoci, amb una especial atenció a àrees com l'energia, suport de treball a camp amb personal per als socis productors, entre d’altres. 

Els principis cooperatius que són compartits entre Fruits de Ponent i Actel fan que aquesta iniciativa empresarial estigui profundament arrelada al territori i al servei de la societat en general. Cal recordar que aquesta unió no implica una fusió, ja que les dues cooperaves, Fruits de Ponent i Actel, continuaran mantenint-se amb la seva pròpia autonomia i activitat.