Les tempestes van negar camps de fruiters, oliveres i ametllers, i també carrers amb alguna esllavissada

Els Bombers de la Generalitat van haver d’actuar a causa de la intensa pluja al carrer Nou de Massalcoreig per atendre la inundació d’un habitatge; també van retirar pedres i rocs que van caure al punt quilomètric 19,7 de la carretera L-741, al terme municipal de la Granja d’Escarp
Conreus inundats al Segrià ©LaMañana
photo_camera Conreus inundats al Segrià ©LaMañana

Torrebesses, Massalcoreig, la Granja d’Escarp o Sarroca de Lleida són alguns dels municipis sobre els quals van descarregar les tempestes aquest diumenge, l'aigua va negar conreus de fruiters, ametllers i oliveres i també va inundar carrers, carreteres i algun despreniment.

El president d’Asaja Lleida, Pere Roqué explicava que ara per ara la preocupació dels pagesos és que l'aigua no s'estanqui i provoqui danys als arbres. Aquestes pluges  “no tindran repercussió” en els arbres fruiters, ametllers i oliveres, “més venint de la sequera que venim”, va afegir Roqué. Tot i això, el president d’Asaja va explicar que els aiguats han pogut provocar alguns danys materials en les explotacions.  

 Les pluges van caure amb violència en un espai curt de temps, provocant inundacions en diversos municipis del Segrià com ara Massalcoreig, o Torrebesses, on l’aigua va inundar camps i va dificultar la circulació per camins i carreteres locals

Conreus inundats a les Garrigues ©IgnasiGómez
Conreus inundats a les Garrigues ©IgnasiGómez

Els Bombers de la Generalitat van haver d’actuar a causa de la intensa pluja al carrer Nou de Massalcoreig per atendre la inundació d’un habitatge. També van retirar pedres i rocs que van caure al punt quilomètric 19,7 de la carretera L-741, al terme municipal de la Granja d’Escarp. També hi va haver inundacions i petites esllavissades a l'N-230, entre el Pont de Suert i Vilaller, on és donar pas alternatiu a la circulació en alguns trams.

Segons dades del Servei Meteorològic de Catalunya, es van registrar 23,1 litres per metre quadrat a Massoteres; 21,7, a Baldomar; 21,2, al Pont de Suert; 19,6, a Seròs; 18, a Guixers; 17,8, a Pinós, o 17,8, a Vielha. L’alcalde de la Granja d’Escarp va dir en un tuit que al poble van caure 30 litres en uns 20 minuts.