Arrenquen les Jornades Agràries de Bellpuig centrades en la producció sostenible

La coordinadora de producció integrada, Rosa Mari Pedrol va presentar el projecte PAS dirigit al càlcul de la sostenibilitat de les explotacions agraries en termes econòmics, socials i ambientals
Les Jornades Agraries de Bellpuig van arrencar a la Llotja local ©AjuntamentdeBellpuig
photo_camera Les Jornades Agraries de Bellpuig van arrencar a la Llotja local ©AjuntamentdeBellpuig

La Llotja de Bellpuig va acollir aquest dijous la primera de les Jornades Agràries de Bellpuig amb la ponència de la coordinadora de producció integrada, Rosa Mari Pedrol, que va presentar el projecte PAS. Aquest sistema que pretén impulsar la Generalitat de Catalunya ha de servir per calcular la sostenibilitat de les explotacions agràries en termes econòmics, socials i ambientals.

El projecte PAS ha d'englobar totes les produccions possibles i posar en relleu els indicadors positius de la producció agrària de les comarques de Ponent. 

La primera sessió de les Jornades va encetar-la l'alcalde de Bellpuig, Jordi Estiarte, que va destacar la resiliència de la pagesia, un sector "on sempre s'ha de lidiar amb la dificultat". Per la seva banda, la diputada al Congrés, Inés Granollers, va voler remarcar la importància de la trobada, amb més de trenta anys de trajectòria, a més d'explicar les novetats del treball que s'està fent al Congrés en pro de la modernització de l'actual Canal d'Urgell.

Les jornades clouran aquest dijous a les set de la tarda amb la conferència Necessitat de modernització dels Canals d'Urgell, a càrrec de l'enginyer Xavier Guixà i la ponència del responsable de concentració parcel·lària del departament d'Acció Climàtica, Albert Piñol.

Les Jornades Agràries de Bellpuig estan organitzades per l'Ajuntament de Bellpuig, el Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Medi Rural de la Generalitat de Catalunya i la Llotja de Bellpuig.