La DO Costers del Segre tindrà una representació de 19 cellers a Barcelona Wine Week

La DO Costers del Segre tindrà una representació de 19 cellers en la Barcelona Wine Week (BWW), i organitzarà el tast professional Passat, present i futur en la criança de vins a la DO Costers del Segre, que dirigirà el que va ser un dels sommeliers del Bulli, David Seijas
Espai DO Costers del Segre a la Barcelona Wine Week ©DOCosters
photo_camera Espai DO Costers del Segre a la Barcelona Wine Week ©DOCosters

Barcelona acollirà entre el 5 i el 7 de febrer la quarta edició de la Barcelona Wine Week, la primera gran cita internacional del sector i una de les més importants del sud d’Europa. La convocatòria vitivinícola reunirà al voltant de tres-cents cellers catalans dels quals dos-cents concorren sota la marca ‘Catalunya, on el vi és cultura’ que impulsa el departament d'Acció Climàtica des de Prodeca.

Barcelona Wine Week arxiu ©BWW
Barcelona Wine Week arxiu ©BWW

La Barcelona Wine Week pretén posicionar-se com un esdeveniment clau i referent en la promoció de la comercialització i internacionalització del sector. Es tracta d’una fira en ple creixement i en l’edició d’enguany comptarà amb més de 900 empreses expositores (un 15% més que en la darrera edició) i l’assistència prevista de més de 20.000 visitants professionals, entre ells, 650 grans compradors i importadors de mercats estratègics com els Estats Units, Alemanya, Canadà, Països Baixos, Xina o el Regne Unit. L’organització calcula que durant l’esdeveniment se celebraran més d’11.400 reunions comercials amb les empreses expositores.

Les tendències en sostenibilitat, enoturisme i innovació seran protagonistes en les ponències i activitats que s’han organitzat en el marc de la Barcelona Wine Week, amb la presència destacada de professionals de reconegut prestigi sobre temàtiques vinculades principalment als terrers, a l’autenticitat dels vins i a les noves tendències com la digitalització. 

El vi català com a protagonista

Barcelona Wine Week arxiu ©BWW
Barcelona Wine Week arxiu ©BWW

En el marc de la quarta edició de la Barcelona Wine Week, l’INCAVI organitza dues sessions. Per una banda, ‘Grans vins catalans vinificats amb eines locals’, una sessió de tast presentada per la directora general de l’INCAVI, Alba Balcells, i que conduirà el sommelier Ferran Centelles qui ha organitzat unes parelles de tastos entre productors d’un material de vinificació i l’elaborador d’un vi representatiu d’aquest element. Així, s’establiran parelles de tasts, per trobar l’empremta que deixen en el vi aquells materials locals de Catalunya com la ceràmica, la fusta de castanyer, el suro o el ciment, entre d’altres.  

La presència dels cellers lleidatans de Costers del Segre

La DO Costers del Segre tindrà una representació de 19 cellers en la Barcelona Wine Week (BWW), i organitzarà el tast professional “Passat, present i futur en la criança de vins a la DO Costers del Segre” que dirigirà el que va ser un dels sommeliers del Bulli, David Seijas, explica Tomàs Cusiné president de la Denominació d'Origen Costers del Segre. 

Des de la denominació d'origen fem molt bona valoració d'aquesta alta participació dels cellers lleidatans que demostra fan vins de qualitat i estan preparats per competir en el sector fent arribar els vins de Lleida a tots els mercats internacionals

Formaran part de la representació lleidatana els cellers Batlliu de Sort, Carviresa, Castell d'Encús, Castell del Remei, Celler de Sanui, Celler del Montsec, Cérvoles, Clos Pons, Costers del Sió, Lagravera, L'Olivera, Mas Blanch i Jové, Mas Ramoneda, Matallonga, Purgatori, Solana Roivert, Tomàs Cusiné, Vall de Baldomar i Vinya els Vilars.