Benvinguts a Pagès proposa 54 experiències agroturístiques del 30 a l’1 d’octubre a la demarcació de Lleida

Les visites gratuïtes a Benvinguts a Pagès La Festa requereixen una reserva prèvia a través de la web www.benvingutsapages.cat, ja que les places són limitades
Presentació Benvinguts a Pagès la Festa 2023 ©JosepAPérez
photo_camera Presentació Benvinguts a Pagès la Festa 2023 ©JosepAPérez

El cap de setmana del 30 de setembre i l’1 d’octubre tindrà lloc una nova edició de Benvinguts a Pagès la Festa, una iniciativa que proposa més de 54 experiències agroturístiques repartides per terres lleidatanes, en 13 explotacions, 18 restaurants de proximitat, 13 allotjaments rurals i 10 activitats complementàries.

Benvinguts a Pagès La Festa és una oportunitat única per a redescobrir territoris com les Garrigue, la Noguera, el Pla d’Urgell, la Segarra, el Segrià i l’Urgell, així com l'origen d’allò que mengem i conèixer als professionals que produeixen els aliments que formen part de la rica i variada gastronomia catalana.

Cal destacar, que segons xifres d’altres edicions, les comarques més visitades de la zona de Lleida són les Garrigues, l’Urgell i la Segarra

Benvinguts a Pagès La Festa se celebra el mateix cap de setmana a tot el territori català. En total, la celebració ofereix més de 500 experiències úniques a tot Catalunya en 100 explotacions, 115 allotjaments de turisme rural, 5 elaboradors alimentaris, 220 restaurants i 65 activitats complementàries, que conviden a connectar amb la vida rural catalana, una oportunitat perfecta per explorar i gaudir de l'essència rural de Catalunya.

Una àmplia oferta agroturística

Benvinguts a Pagès, Molí dels Torms arxiu ©Comarques
Benvinguts a Pagès, Molí dels Torms arxiu ©Comarques

A la demarcació de Lleida el públic que participi a Benvinguts a Pagès La Festa tindrà al seu abast una àmplia oferta d'activitats divulgatives, organitzades per les 13 explotacions. La ciutadania podrà visitar Lagravera, un celler i una vinya ecològica i biodinàmica certificada al Segrià; viure l’experiència de vestir-se i viure com una família d’apicultors a La Nostra Mel de La Segarra; i experimentar en primera persona l’elaboració de l’oli a través de les petites empreses de la comarca de les Garrigues com Molí dels Torms, entre altres atractius.

L’oferta es complementarà amb la participació d’un total de 18 restaurants que han estat proposats pels mateixos productors i productores del projecte i la participació de 13 allotjaments rurals que oferiran estades especials durant el primer cap de setmana d’octubre, així com 10 activitats complementàries impulsades per diverses empreses.

Lleida, la demarcació on destaquen les explotacions d’horticultura i ramaderia

La diversitat de propostes agroturístiques i la riquesa cultural que el territori lleidatà té per oferir prometen una experiència inoblidable per als visitants. La iniciativa és una oportunitat per connectar amb la naturalesa i l'essència rural i descobrir la història, la gastronomia i la cultura de la regió. El públic més comú (64% del total) són famílies de 36-45 anys amb nens.

Benvinguts a Pagès arxiu ©Comarques
Benvinguts a Pagès arxiu ©Comarques

Respecte al 2022, els agents a la província de Lleida han augmentat quasi un 10% aproximadament, i s’espera que aquestes dues setmanes que queden per arribar a La Festa, es vagin sumant noves explotacions, restaurants, establiments i activitats. En aquest sentit, es preveu que al voltant de 5.000 persones visitin la demarcació de Lleida per participar en les diverses propostes que el projecte ofereix al llarg del cap de setmana. Des del 2016, que s’organitza Benvinguts a Pagès La Festa, s’han acollit més de 130.000 visitants -valor absolut acumulat fins al dia d’avui. Aquest 2023, s’espera arribar als 40.000 visitants.

Últims dies per reservar alguna de les activitats proposades

Les visites gratuïtes a Benvinguts a Pagès La Festa requereixen una reserva prèvia a través de la web www.benvingutsapages.cat, ja que les places són limitades.

La nova pàgina, una de les novetats de l’edició d’enguany, ofereix un motor de cerca interactiu i detallat amb informació sobre cada espai disponible, millorant la planificació i reserva d'activitats.

Rutes per gaudir del món rural durant tot l’any

Benvinguts a Pagès proposa 16 rutes d’un dia o bé d’un cap de setmana que combinen pagesia, gastronomia i patrimoni i que es posen a disposició de la ciutadania per fer més fàcil les visites, coincidint amb el primer cap de setmana d’octubre. Aquesta iniciativa s’engloba dins de Benvinguts a Pagès Tot l’Any, que ofereix un centenar de propostes per descobrir el sector agroramader cada mes de l’any. A la demarcació de Lleida, s’han traçat 3 rutes, que engloben les comarques de les Garrigues i el Segrià (ruta Terres de Lleida 1), Segrià i Noguera (ruta Terres de Lleida 2) i l’Urgell i la Segarra (ruta Terres de Lleida 3).