Els pagesos es constitueixen en la Plataforma Pagesa a escala nacional

La nova plataforma vol servir per treballar les futures reivindicacions i preparar la reunió d'aquest dimecres amb el Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Tall a la rotonda Margalef a l'N-240 ©JordiBonilla
photo_camera Tall a la rotonda Margalef a l'N-240 ©JordiBonilla

Després de les mobilitzacions d'aquesta darrera setmana, un grup motor ha decidit constituir la Plataforma Pagesa, com a grup de treball on "continuar la nostra tasca i poder treballar en les reivindicacions de la pagesia d’aquest país", segons el comunicat que han emès aquest diumenge.

La seva voluntat és desvincular-se de qualsevol llaç amb partits feixistes i desplegar la seva acció a tot el país amb plataformes territorials a Lleida, Alt Pirineu, Camp de Tarragona, Terres de l’Ebre i Catalunya Central.

La Plataforma Pagesa també ha conformat un grup de treball amb tècnics per preparar els tres punts de la reunió d'aquest dimecres amb el Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural: pagament d'ajuts, pla de sequera i burocràcia. En el comunicat remarquen que no es tracta d'una taula de negociació i que els acords s'hauran d'aprovar a la taula sectorial on participen els sindicats, als quals demanen "que ens escoltin" i que convoquin amb celeritat aquesta taula sectorial.

Una quinzena de tractors bloquegen l'N-240 a Margalef 

Tall Margalef ©JordiBonilla_2
Tall a la rotonda Margalef a l'N-240 ©JordiBonilla

La rotonda de Margalef, a l'N-240 entre Lleida i les Borges Blanques, està tallada des d'aquest matí per una quinzena de tractors. Els pagesos tenen previst bloquejar-ne tots els accessos fins aquest dilluns a les vuit del vespre, sumant-se a la resta de mobilitzacions en diferents punts de la demarcació de Lleida com a Alcarràs, on els tractors s'han concentrat a primera hora a l'Hotel Casa Miquel.