bonÀrea mostra característiques i origen dels seus productes a Alimentaria

bonÀrea començarà a implementar la segona fase “Directe a l’origen” a finals de 2024, amb l'objectiu d'identificar i cobrar el producte a les botigues a partir de l'escaneig del propi QR, evitant la necessitat d'imprimir un codi de barres
Botiga bonArea a la demarcació de Lleida ©bonÀrea
photo_camera Botiga bonArea a la demarcació de Lleida ©bonÀrea

BonÀrea ha llançat “Directe a l’origen”, una iniciativa de traçabilitat que permet als consumidors conèixer l’origen i el recorregut dels productes mitjançant un codi QR. Aquest projecte, que representa una inversió de 2,1 milions d’euros, busca promoure la transparència i la seguretat alimentària, així com la sostenibilitat mitjançant la proximitat de producció i consum.

La companyia, que presentarà el projecte a Alimentaria 2024, ofereix informació detallada sobre l’origen i l’elaboració dels productes, variada segons la seva tipologia

Gràcies al seu model d’integració vertical, bonÀrea ha pogut desenvolupar aquesta tecnologia sense intermediaris, proporcionant dades rellevants per a les decisions de compra dels clients de manera intuïtiva i transparent.

Aplicació en un dispositiu de Directe a l'origen ©bonÀrea
Aplicació en un dispositiu de Directe a l'origen ©bonÀrea

El QR s’ha implementat ja en productes carnis frescos, pernils i ous, i s’inclourà progressivament en altres aliments. Actualment, cobreix el 40% de les referències de productes d’ocells i el 83% dels ous, amb l’objectiu d’expandir-se a la majoria dels productes de bonÀrea.

La tecnologia recull informació des de l’inici del cicle de vida del producte fins a la seva venda, permetent conèixer detalls com la data de posada d’un ou o la granja d’origen. 

“Directe a l’origen” compta amb el suport de l’AECOC, que classificarà el QR segons l’estàndard AECOC-GS1

La segona fase del projecte s’iniciarà a finals de 2024, actualitzant escàners i TPVs per identificar i cobrar els productes mitjançant el QR, eliminant la necessitat de codis de barres. Aquesta fase també està inclosa en la inversió inicial de 2,1 milions d’euros.

El projecte afegeix valor als productes i fomenta la confiança del consumidor, connectant amb ells al punt de venda i contribuint a la reducció del desaprofitament alimentari.