La Comunitat de Regants del Canal d'Urgell reivindica el bon funcionament dels hidros

Davant les declaracions del Manifest del Gran Urgell​, asseguren que la campanya "s’està duent a terme amb normalitat"

Pala de reg al terme de Golmés ©JordiBonilla
photo_camera Pala de reg al terme de Golmés ©JordiBonilla

La Comunitat General de Regants del Canal d'Urgell ha aprovat aquest dimecres en Junta de Govern un tercer torn de reg per a les finques del canal principal amb el sistema de repartiment d'aigua dels hidros. Des de la Casa Canal asseguren que la campanya "s’està duent a terme amb normalitat" en tots els cultius, tot i les crítiques per part del Manifest del Gran Urgell​ de fa uns dies.

Des de la plataforma assenyalaven que les dotacions d'aigua han estat mínimes des del 25 de març, quan va començar la campanya, mentre que la Comunitat assegura que això es deu a la baixa demanda per culpa de previsions de pluges "que finalment no s'han complert" i concentrant les peticions a partir del 8 d'abril amb el canal principal al màxim de la seva capacitat.

La CGRCU afirma que les tres primeres comandes s'han assolit al 100% i la darrera, del 15 d'abril, en un 84%

Els membres del Gran Urgell també criticaven que alguns síndics no anoten comandes i reguen seguint els mateixos criteris utilitzats en campanyes anteriors. La resposta de la Casa Canal ha estat rotunda destacant l'esforç del nou sistema, al mateix temps que es refermen que s'ha ofert el suport necessari als regants per aplicar-lo.