La conca del Segre retorna a la fase d'alerta després de 21 mesos en emergència

Els embassaments es troben al 26% de la seva capacitat, el que ha permès canviar d'estatus, malgrat que la situació continua sent crítica

Embassament de Rialp ©JosepAPérez
photo_camera Embassament de Rialp ©JosepAPérez

Després de 21 mesos en un estat d'emergència, la conca del Segre finalment ha aconseguit passar a la fase d'alerta durant el mes de febrer. El punt de referència que marca aquest canvi és el 15% de capacitat dels embassaments, i segons els registres de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE), aquests es trobaven al 26% de la seva capacitat a finals del mes passat.

Les reserves dels embassaments dupliquen els valors de fa un any

L'informe mensual de la CHE segueix identificant la capçalera i l'eix de l'Ebre com una Unitat Territorial de Sequera (UTS), tot i que assenyala una millora lleugera en la situació. Es considera que la major part de les conques pirinenques centrals i occidentals gaudeixen d'una situació "molt bona", però les conques orientals, especialment la del Segre, continuen sent una preocupació.

No obstant això, hi ha una nota d'optimisme, gràcies a la recuperació gradual de les reserves al llarg de l'any i a una millora en l'acumulació de neu durant el mes de febrer.