Mascort insta al Govern espanyol a pagar el 30% de la modernització de l'Urgell

El conseller d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural considera que el projecte pot elevar-se als 1.300 milions d’euros i que l'executiu espanyol se n'ha de responsabilitzar
El conseller Mascort durant el ple del Parlament ©MarionaPuig/ACN
photo_camera El conseller Mascort durant el ple del Parlament ©MarionaPuig/ACN

El conseller d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, David Mascort, ha reclamat aquest dijous al ple del Parlament la "corresponsabilitat" del Govern espanyol per la modernització del Canal d'Urgell. El conseller ho ha fet en la resposta a una pregunta del diputat del PSC, Òscar Ordeig.

Mascort ha fixat el cost de les obres de modernització en 1.300 milions d'euros afectant un total de 70.000 hectàrees. Pel que fa als ministeris d'Agricultura i Transició Ecològica, ha assegurat que s'han reunit recentment "per buscar la fórmula perquè ells assumeixin la seva part de responsabilitat", que, segons Mascort, hauria de ser el 30% del preu de la modernització.

Durant la sessió també ha aprofitat per expressar el seu descontentament amb la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre per la seva manca d'implicació en la gestió del Canal d’Urgell, criticant que "només decideixen quanta aigua baixa", sense assumir cap compromís.

Pel que fa a les ajudes per a la sequera, el conseller ha afirmat que tots els afectats cobraran, amb alguns rebent el 100% i els que no estiguin assegurats, només el 50%.