Demanen la dimissió de la junta de govern dels canals d'Urgell

"No són les persones que han de gestionar una entitat com aquesta", "ja n'hi ha prou" amb aquesta contundència feien referència els membres de la plataforma Manifest del Gran Urgell,  a la decisió de la Comunitat General de Regants dels Canals d'Urgell d'aplicar una taxa

Els pagesos davant de la Casa Canal a presentar les reclamacions ©JordiBonilla
photo_camera Els pagesos davant de la Casa Canal a presentar les reclamacions ©JordiBonilla

"No són les persones que han de gestionar una entitat com aquesta, ja n'hi ha prou" amb aquesta contundència feien referència els membres de la plataforma Manifest del Gran Urgell a la decisió de la Comunitat General de Regants dels Canals d'Urgell d'aplicar una taxa de 30 a 60 euros per la tramitació de les reclamacions patrimonials.

Segons el membre de la plataforma, Jaume Perera es tracta d'una "mesura dissuasiva" que constata que els gestors actuals de la infraestructura hidràulica no estan prou capacitats per dur a terme amb eficàcia aquesta tasca. Segons els membres de la plataforma els pagesos no han fet res més que "exercir el dret de reclamar el que és seu".

Assemblea Gran Manifest del Gran Urgell Miralcamp ©JosepAPérez
Assemblea del Manifest del Gran Urgell Miralcamp ©JosepAPérez

La passada setmana Manifest del Gran Urgell feia un comunicat denunciant que la Comunitat General de Regants dels Canals d'Urgell aplicava una taxa d'entre 30 i 60 euros per tramitar les reclamacions patrimonials que van presentar desenes de pagesos afectats pel tancament de la infraestructura hidràulica l'any passat. Una acció que el gabinet jurídic consultat per la plataforma considera il·legal argumentant "a fi i efecte que LA COMUNITAT GENERAL DE REGANTS DELS CANALS D’URGELL acordi prosseguir amb la tramitació de l'expedient administratiu de reclamació patrimonial formulat sense que per això sigui exigit el pagament de cap taxa i donant-se per notificats que es reclamarà la seva devolució per considerar il·legal aquest pagament".

Segons el col·lectiu de regants descontents, la Junta de Govern ha actuat de manera "desafiant i poc dialogant amb els afectats per la sequera" i ens volen fer por amb mesures barroeres i poc dignes de responsables de l'entitat a la qual representen.

Malgrat que el dictamen de l'expedient administratiu considera il·legal la taxa aplicada per la Comunitat, es recomana als regants que facin efectiu l'import de la taxa per tirar endavant les reclamacions, i afegeixen que més endavant reclamaran que els hi retornin l'import.