El diumenge 12 de novembre els cellers obren portes per mostrar la riquesa de l'Enoturisme lleidatà

La creació del Dia Mundial de l’Enoturisme va sorgir el 2009, gràcies a la iniciativa europea de l’European Network of Wine Cities, amb la finalitat de potenciar el turisme del vi, així com promocionar i destacar la importància de les regions vitivinícoles des del punt de vista econòmic i cultural
Celler Mas Blanch i Jovè ©JosepAPérez
photo_camera Celler Mas Blanch i Jovè ©JosepAPérez

Els cellers de la DO Costers del Segre Lagravera, Mas Blanch i Jové i Raimat i restaurants com el Celler del Roser obriran portes el diumenge 12 de novembre amb motiu de la commemoració del Dia Mundial de l’Enoturisme, amb un programa d'activitats gastronòmiques, culturals i de lleure que impulsen des de La Ruta del Vi de Lleida.

Celler Lagravera ©RutadelVi
Celler Lagravera ©RutadelVi

El celler Lagravera serà el més matiner en la celebració que ha programat pel dissabte 11 de novembre. El celler d'Alfarràs arrenca l'activitat a les 11 del matí, amb “Un viatge per la història vinícola de la Serra Llarga”; una visita dels Trullets d’Algerri guiada per l’historiador Jesús Brufal que finalitzarà al celler LaGravera per conèixer les seves instal·lacions i que clourà amb el tast de dos vins. L’activitat tindrà un preu és de 10 euros.  

RaimatNatura ©RutadelVi
RaimatNatura ©RutadelVi

El programa del diumenge tindrà lloc, d'una banda, al celler Mas Blanch i Jové farà una activitat gratuïta a partir de les 10 del matí que consistirà en un esmorzar amb torrades i sardines a la brasa amb tast de vi i oli nou. El celler de la Pobla de Cérvoles allargarà l’activitat fins a dos quarts d'una o fins a acabar existències. I, per altra banda, el Celler Raimat ha preparat tres visites guiades durant el matí, en tres torns: 10, 11 i 12 hores. En cada torn, els assistents (amb un màxim de 30 per cada visita) podran endinsar-se en un viatge que els conduirà de les vinyes fins als seus vins. Els participants seran rebuts amb una copa-porta copes i una degustació de vi blanc. Tot seguit seran conduïts a la vinya per degustar un vi negre acompanyat d’una tapa del restaurant Malena a Raimat Natura. Els visitants que ho desitgin podran finalitzar la visita al Restaurant del Mirador a un preu especial per aquest dia de 30 euros.

Finalment, el restaurant Celler del Roser se sumarà també a la celebració d’aquest 12 de novembre convidant els seus clients a una ampolla de vi igual que la que han demanat durant l’àpat.

La creació del Dia Mundial de l’Enoturisme va sorgir el 2009, gràcies a la iniciativa europea de l’European Network of Wine Cities, amb la finalitat de potenciar el turisme del vi, així com promocionar i destacar la importància de les regions vitivinícoles des del punt de vista econòmic i cultural. La Ruta del Vi de Lleida pretén que aquesta acció permeti descobrir la cultura, el paisatge i la tradició d’aquest territori vinícola a les persones que participin en alguna de les activitats i així esdevinguin ambaixadors del nostre patrimoni vinícola.