La DO Costers del Segre convoca la segona edició del Concurs de Vins

La Seu Vella acollirà el dilluns, dia 13 de novembre, el jurat professional format per una vintena de sommeliers provinents de tota Catalunya. Però, els vins premiats no es donaran a conèixer fins al dijous, dia 16 de novembre, en un acte de lliurament al Castell de Gardeny
Els guanyadors de la primera edició del concurs de vins ©JosepAPérez
photo_camera Els guanyadors de la primera edició del concurs de vins ©JosepAPérez
Tomàs Cusenè i Jordi Verdú presenten el concurs ©CostersdelSegre
Tomàs Cusenè i Jordi Verdú presenten el concurs ©CostersdelSegre

La Denominació d’Origen Costers del Segre ha convocat la segona edició del Concurs de Vins DO Costers del Segre. Una competició oberta a tots els vins dels diferents cellers que formen part de la denominació i que, segons l’organització, es torna a convocar després de l’éxit de la primera edició. La promoció dels vins locals i l’incentiu qualitatiu són els principals objectius de l’activitat que compta amb el suport del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida i coordinació tècnica dels Premis Vinari.

Vins presentats en la primera edició del concurs ©JosepAPérez
Vins presentats en la primera edició del concurs ©JosepAPérez

En la primera edició, fins a vint-i-set cellers van presentar més d’un centenar de vins al concurs; i “la major part dels premiats van enregistrar una major demanda dels vins premiats, fet que constata la bona promoció d’aquests reconeixements”, explicava Tomàs Cusiné. Per la seva banda Jordi Verdú ha reiterat “el compromís del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida per la promoció dels productes locals de proximitat, com són els vins de la DO Costers del Segre”.

Primera edició del concurs al Cafè del Teatre ©JosepAPérez
Primera edició del concurs al Cafè del Teatre ©JosepAPérez

El concurs premiarà primer, segon i tercer classificats en les categories: Blancs Joves, Blancs Criança, Rosats, Negres Joves, Negres Criança, i Escumosos. Així com es distingirà el millor monovarietal de raïm Macabeu, varietat autòctona i referència a la DO; i el vi amb major puntuació de totes les categories com a Millor Vi DO Costers del Segre. També es reconeixerà una persona o entitat que hagi destacat pels valors de Sostenibilitat i Respecte Mediambiental.

La Seu Vella acollirà el dilluns, dia 13 de novembre, el jurat professional format per una vintena de sommeliers provinents de tota Catalunya. Però, els vins premiats no es donaran a conèixer fins al dijous, dia 16 de novembre, en un acte de lliurament al Castell de Gardeny.