Tercera edició de la campanya d'vines, per retre homenatge al talent femení del sector vitivinícola lleidatà

La tercera edició de d'vines la protagonitzaran Rosa Maria Xifré Josa i Alba Penella Xifré de Matallonga (Fulleda), Sara Martínez Villalba de Raimat (Raimat, Lleida), Eva Carmona Bardella de El Vinyer (Figls de Tremp) i Maria José pérez Ruíz i Rosa Zarza Gil de vinya els Vilars (Arbeca)
Presentació campanya d'vines a l'ESCHOTUR Lleida ©JosepAPèrez
photo_camera Presentació campanya d'vines a l'ESCHOTUR Lleida ©JosepAPèrez

Enòlogues i vinyataires de la Denominació d’Origen Costers del Segre protagonitzaran durant el mes de març la tercera edició de la campanya de promoció d'vines, una iniciativa que té com a objectiu divulgar l'empoderament de les dones com agents actius de l'enologia i la viticultura lleidatana.

Presentació campanya d'vines a l'ESCHOTUR Lleida ©JosepAPèrez
Presentació campanya d'vines a l'ESCHOTUR Lleida ©JosepAPèrez

La iniciativa d'vines organitza sopar maridatge al restaurant L'Espurna amb enòlogues i vinyataires lleidatanes. Enguany l’Associació Tasta Vins de Juneda i l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida (Eschotur), acollirà dos tastos de vins elaborats per aquests quatre cellers que hi participaran Matallonga (Fulleda), Raimat, El Vinyer (Fígols de Tremp) i els Vilars (Arbeca). El primer tast tindrà lloc el 5 de març a Eschotur Lleida dirigit als alumnes i professors del centre, el dia 8 de març l’Associació Tastavins de Juneda ha programat, un tast conduït per la sommelier i vinyataire Mariona Rendé, a l’espai cultural municipal La Farinera de Juneda.

La campanya l'impulsa la consultoria de comunicació enogastronòmica Como Pomona i compta amb la col·laboració de l’Institut Català del Vi i la Vinya de Catalunya (INCAVI), la DO Costers del Segre, l’Àrea d’Igualtat de la Diputació de Lleida, Turisme de la Paeria de Lleida, Eschotur Lleida, Tastavins de Juneda i L’Espurna.

Presentació campanya d'vines a l'ESCHOTUR Lleida ©JosepAPèrez
Presentació campanya d'vines a l'ESCHOTUR Lleida ©JosepAPèrez

La tercera edició de d'vines la protagonitzaran Rosa Maria Xifré Josa i Alba Penella Xifré de Matallonga (Fulleda), Sara Martínez Villalba de Raimat (Raimat, Lleida), Eva Carmona Bardella de El Vinyer (Figls de Tremp) i Maria José Pérez Ruíz i Rosa Zarza Gil de vinya els Vilars (Arbeca).

Presentació campanya d'vines a l'ESCHOTUR Lleida ©JosepAPèrez
Presentació campanya d'vines a l'ESCHOTUR Lleida ©JosepAPèrez

Aquest dimecres l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida acollia la presentació de la campanya a la qual hi ha assistit la directora de l'INCAVI, Albal Balcells; la diputada, Sandra Marco; el president de la DO Costers del Segre, Tomàs Cusiné; i la regidora de la Paeria de Lleida, Núria Oliva entre altres. 

El cicle de maridatges ‘d’vines’ 2024 arrencarà el dijous, dia 7 de març, a l'Espurna amb un sopar de maridatge comentat per Rosa Xifré, la seva filla Alba Penella i el xef Jesús Gimena. El divendres, dia 15 de març, serà el torn de l’enòloga de Raimat, Sara Martínez. Mentre que els dijous, dies 21 i 28 de març, seran Eva Carmona del Vinyer, i María José Pérez i Rosa Zarza de Vinya els Vilars, respectivament, les que presentaran els seus vins amb la cuina de l’Espurna.

El palmarès

El palmarès de d'vines ja ha comptat amb Clara Griera (L'Olivera), Susanna Sansó (Analec), Marta Porta (Vall de Baldomar), Maria Mendoza (Costers del Sió) i Gemma Plaza Teixidó (Grup Tomàs Cusiné), en 2023; i Gemma Plaza Teixidó (Grup Tomàs Cusiné), Pilar Salillas Teruel (Lagravera), Núria Bigorra Caro (Terrer de Pallars – Cota 730), Judit Sogas Sánchez (Rubió de Sòls) i Sara Jové Balasch (Mas Blanch i Jové), en 2022.