El Govern ultima el segon paquet d'ajuts al camp per pal·liar l'impacte de la sequera

El Ministeri es va comprometre a convocar pròximament els ajuts destinats al sector agrícola en resposta a la sequera, pels quals s'ha fet una previsió de 276,7 milions d'euros, xifra que la Generalitat, com ja va dir amb els destinats al sector ramader, considera que seran "insuficients"
El Canal Principal i les comportes de la tercera sèquia ©JosepAPérez
photo_camera El Canal Principal i les comportes de la tercera sèquia ©JosepAPérez

El departament d'Acció Climàtica, sota les directrius del nou conseller, David Mascort feia arribar a les organitzacions agràries, el passat dijous un comunicat en el qual es proposava dur a terme la collita en verd i es compensaria el volum de fruita que no hagi acabat el cicle de maduració.

Conreus de fruiters que mantenen la floració ©JosepAPérez
Conreus de fruiters que mantenen la floració ©JosepAPérez

Segons el departament s'està treballant en l'àmbit tècnic pel càlcul dels costos que representaran aquestes noves línies d'ajut. A partir de la setmana del 19 de juny, "es tancarà l'acord amb el sector agrari i s'acabarà d'articular per tal de poder tirar endavant la convocatòria i es puguin començar a sol·licitar els ajuts".

Al marge d'aquest paquet d'ajuts, el Govern Català continua insistint per tal de poder concretar "tan aviat com sigui possible" quina serà la quantitat que l'Estat destinarà a Catalunya per afrontar els efectes de la sequera, a més d'intentar arrencar l'acord de modernització del Canal d'Urgell.

Per tot plegat, el conseller d'Acció Climàtica, David Mascort, i el secretari d'Agenda Rural, Oriol Anson, es van reunir el passat 7 de juny amb el secretari general del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Fernando Miranda.

Durant la reunió, el Ministeri es va comprometre a convocar durant els pròxims dies els ajuts destinats al sector agrícola en resposta a la sequera

Conreus de raïm en terres de les Garrigues ©JosepAPérez
Conreus de raïm en terres de les Garrigues ©JosepAPérez

Aquest pla té un pressupost que ronda els 277 milions d'euros. Uns ajuts que la Generalitat, com ja va dir amb els destinats al sector ramader, considera que seran "insuficients". Per aquest motiu, preveu complementar-los amb l'objectiu de garantir la continuïtat de tot el sector.